JanuszMyszyński Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Witam Moje pytanie jest ogólnej natury i jeśli nie da się na nie odpowiedzieć w jednym zdaniu, to po prostu nie odpowieadajcie... Warzę smoked ale [pilzneński 70% - steinabch 30%]. Czy parametry wody mają tu duże znaczenie. Krótko mówiąc, czy lepsza woda jak do stouta czy jak do ipy, czy nie ma to w tym, przypadku znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Odpowiadając tylko na pytanie, jak do ipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszMyszyński Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 No i uwarzyłem to smoked ale. Tylko jest jeszcze jedno 'ale' Dałem 30% Steinbacha, a tu w aromacie i w smaku po gotowaniu wędzonki ani śladu. Za mało dałem, czy jak drożdże zeżrą cukier, to wędzonka wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Czekaj, wg mnie 30% Steinbacha raczej będzie przyzwoity poziom wędzonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek- Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Tak, wyjdzie i będzie całkiem wyraźna. Testowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi