Jump to content

Smoked ale - parametry wody


Recommended Posts

Witam

 

Moje pytanie jest ogólnej natury i jeśli nie da się na nie odpowiedzieć w jednym zdaniu, to po prostu nie odpowieadajcie... :D

 

Warzę smoked ale [pilzneński 70% - steinabch 30%]. Czy parametry wody mają tu duże znaczenie. Krótko mówiąc, czy lepsza woda jak do stouta czy jak do ipy, czy nie ma to w tym, przypadku znaczenia? 

Link to comment
Share on other sites

No i uwarzyłem to smoked ale. Tylko jest jeszcze jedno 'ale' ;) Dałem 30% Steinbacha, a tu w aromacie i w smaku po gotowaniu wędzonki ani śladu. Za mało dałem, czy jak drożdże zeżrą cukier, to wędzonka wyjdzie? 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.