Jump to content

Lodówka - dwie małe czy jedna duża?

Mikigu

Recommended Posts

Witam(w moim temacie), ostatnio zamówiłem hopcat mk2 50l. I postanowiłem również przejść z styropianowego boxa zasilanego petami na  lodówkę ze sterownikiem.

Moje pytanie: Czy lepiej kupić dwie małe czy jedną dużą?

Ponieważ teraz przy jednokrotnym warzeniu piwa w zamiast jednego będę miał dwa fermentory. I nadeszła rozkmina, jeśli będzie to jedno piwo(ta sama baza, ale np inne owoce) to duża lodówka daje radę. Gorzej jak stwierdzę że chcę zrobić dwa całkowicie inne piwa które fermentują w innych temperaturach.

Z chęcią się dowiem czy macie może jakieś przemyślenia do powyższego .

Dodatkowo jeśli ktoś popiera pomysł małych lodówek i ma model albo kojarzy taki który można postawić jeden na drugim to też prośba o info.

Pozdrawiam,

Mikołaj

ja mam dwie lodówki jedna pod zabudowę ta stoi na dole a druga zwykła (ta stoi na tej pod zabudowę ) . Ta na dole służy za kegerator a ta na górze jest do fermentacji piwa

A tak bys dał jakie foto do potomności

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

8 minut temu, Mikigu napisał:

do obu lodówek masz sterownik czy tylko do Górnej?

dolna jest bez sterownika tylko z termometrem z ikei górna to st1000  z tego co pamiętam. W górnej chłodzę a także grzeje jak potrzeba

Edited by Szakal75

Przejrzałem to co jest w internecie i niestety tak jak się wszyscy spodziewali na black friday nic ciekawego nie było.

Promocja z AGD Euro RTV  25% na drugi produkt obowiązuje tylko w wypadku gdy zamówi się dwa inne produkty.

By skorzystać z promocji wybrałem te lodówki:

Jadę jutro zmierzyć środek czy keg i fermentor się ładnie mieści.

Czy ktoś widzi jakieś przeciwwskazania ? Czy jednak sobie darować nówki skoro i tak zamierzam zamontować sterownik i nie będę miał gwarancji?

• 2 months later...