tmklg Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Cześć! Pozdrowienia z Gdyni! Po ponad 5 latach zabierania się do warzenia pierwszego piwa - trochę miesiąc temu, zainspirowany przez jednego z kolegów z pracy - kupiłem kilkadziesiąt kilo gratów i ruszyłem z małym browarem ? Pierwsze 6 warek mam już za sobą (wszystkie z zacieraniem), z czego: #1 - West Coast IPA - niemal już wypita ? 18 litrów, z zestawu z Twojego Browaru; #2 - Saison - właśnie go popijam, również z zestawu z TB; #3 - NE DDH DIPA - na bazie zestawu dla NE IPA z Browamatora, ale z własnymi modyfikacjami ? Za 3-4 dni do butelek; #4 - Tasmanian Red Ale - dziś przelewam na cichą #5 - Witbier - jeszcze na burzliwej; #6 - Ordinary Bitter - j.w. do tego w planach na jutro jest: #7 - wariacja Grodzisza ze słodami wędzonymi torfem (mocno wędzonymi); a za chwilę również: #8 - 100% Peated Ale 18 BLG także wkręciłem się na maksa! Pozdrawiam, Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 (edited) Dużo frajdy z wielu udanych piw, dużo nauki z niewielu piw spapranych! Pozdrowienia z Łodzi (dziś) i z Poznania (zazwyczaj). Edited March 29, 2019 by zasada Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Udanych warek Pozdrowienia z Krakowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts