Jump to content

Refermentacja RISa - czy dodać świeze drożdże?


Recommended Posts

Jak w tytule, RIS - OG - 21BLG,

piwo czeka na rozlew. 

Planuję wysycenie docelowe max 1,9vol. Jak będzie 1,6 to też będzie dobrze. Nie chce by był za bardzo wysycony, z degustacją planuję poczekać minimum kwartał.

Czy dodać trochę gęstwy do refermentacji? Jeśli tak to jaką ilość?

Robię małe warki - obecnie mam na cichej 6,5L tego piwa czekającego na rozlew.

 

 

 

 

 

 

Edited by tomitomi13
Link to comment
Share on other sites

40 minut temu, tomitomi13 napisał:

RIS - OG - 21BLG,

Przy takim bailingu ja bym się nie bawił w nowe drożdże (no chyba, że to już miesiącami leży w fermentorze)  ;)

Edited by kantor
Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, Thorgall napisał:

Ile piwo stoi w fermentorze?

Dokładnie:

27 burzliwa 

14 cicha i czeka na rozlew 

drożdże zadane do tego risa to GESTWA WYEAST American ale II (3 pokolenie) (bez Over i underpitchingu - zgodnie z tym co wyliczone w mrmalty).

Edited by tomitomi13
Link to comment
Share on other sites

Dokładnie:
27 burzliwa 
14 cicha i czeka na rozlew 
drożdże zadane do tego risa to GESTWA WYEAST American ale II (3 pokolenie) (bez Over i underpitchingu - zgodnie z tym co wyliczone w mrmalty).
Spokojnie ,powinno się nagazować.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.