Skocz do zawartości

Jak długo trzymać pilsa?


smaky78

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa ma się tak, że trzymam pilsa w piwnicy przez cały czas w temp. 13 st. po trzech tygodniach zlałem go na cichą do pojemnika bez rurki i łącznie po 44 dniach fermentacji dekiel robi się cały czas napięty, a jest to fermentor z browamatora, więc upuszczam gaz co dzień i wychodzi na to że cały czas drożdże pracują.

Czy to jest czas żeby sprawdzić balling i po dwóch dniach znowu? Nie chcę za często mieszać w fermentorze. A może przenieść go z piwnicy do mieszkania żeby dofermentował. Drożdżę to W34/70 i to jest mój pierwszy pils.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.