Belzebub Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 można kupić na straganach koło rynku we Wrocławiu. Widać, że są dość solidne. O cenę niestety nie pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 W M1 w Poznaniu w holu widzialem od 30 do 50 zł za duże "wiosła " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Będą w ofercie HB za dwa tygodnie,typowo piwowarskie. Dębowe, w okolicach 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Będą w ofercie HB za dwa tygodnie,typowo piwowarskie. Dębowe, w okolicach 50zł No to czekam, czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 (edytowane) Kupiłem dziś jedną, wyglądała na sporo porządniejszą niż plastikowe "mieszadło" z oferty HomeBrewing.pl. Twarde, jasne drewno. 5zł w Kauflandzie. Edytowane 12 Czerwca 2010 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Kupiłem dziś jedną, wyglądała na sporo porządniejszą niż plastikowe "mieszadło" z oferty HomeBrewing.pl. Twarde, jasne drewno. 5zł w Kauflandzie. Na pewno buk. A dębowych nie widziałem w sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Jak są duże? Ile cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Jak są duże? Ile cm? 90cm, dobrze pasuje do kegów. Mamy już model gotowy, ale zastanawiamy się nad rodzajem wycięć w środku łopaty. Chciałem takie bajeranckie jak na http://www.mashpaddle.com/ ale znacznie podniosłoby to koszt wykonania. Na 99% będą okrągłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Jak są duże? Ile cm? 90cm' date=' dobrze pasuje do kegów. Mamy już model gotowy, ale zastanawiamy się nad rodzajem wycięć w środku łopaty. Chciałem takie bajeranckie jak na http://www.mashpaddle.com/ ale znacznie podniosłoby to koszt wykonania. Na 99% będą okrągłe.[/quote'] No fajne, fajne. W takim razie schowam z powrotem ten kawałek dechy, który miałem przygotowany do zrobienia mieszadła i poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 A będzie możliwość frezowania imienia i nazwiska piwowara na zamówienie.... :okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Mieszadło i moja łycha z Kauflandu. Jak na razie sprawdza się doskonale. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Sprawdziłem te duże łychy na Świdnickiej idąc na zajęcia. Ich cena wynosi 22 złote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Sprawdziłem te duże łychy na Świdnickiej idąc na zajęcia. Ich cena wynosi 22 złote. Większe nawet łychy z buku kosztują ponad dwie dychy. Pod warunkiem że można je dostać w sklepie. Produkują je w zakładzie w Krakowie. Nie powiem na głębokie kegu w sam raz ja na gar 40l korzystam z łyżki 40cm. Czasami tak ledwo co starcza. A plastykowe mieszadło przy zasypie od 5 powyżej to się gnie i w ogóle badziewne (produkt włoski) te co oferują sklepy właśnie widocznej wyżej na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Jakie wymiary, Waszym zdaniem, powinna mieć taka łyżka? 80 cm wysokości, a łopata 15 cm szerokości i 20 cm wysokości może być? I jak gęsto dawać otwory (i czy w ogóle je robić)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Wymiarów nie znam, ale otwory są chyba po to żeby mieć więcej mycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Jak są duże? Ile cm? 90cm' date=' dobrze pasuje do kegów. Mamy już model gotowy, ale zastanawiamy się nad rodzajem wycięć w środku łopaty. Chciałem takie bajeranckie jak na http://www.mashpaddle.com/ ale znacznie podniosłoby to koszt wykonania. Na 99% będą okrągłe.[/quote'] Tomku, a jak tam postępy w sprawie wioseł? Mam sobie zacząć coś jednak strugać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Jak są duże? Ile cm? 90cm' date=' dobrze pasuje do kegów. Mamy już model gotowy, ale zastanawiamy się nad rodzajem wycięć w środku łopaty. Chciałem takie bajeranckie jak na http://www.mashpaddle.com/ ale znacznie podniosłoby to koszt wykonania. Na 99% będą okrągłe.[/quote'] Tomku, a jak tam postępy w sprawie wioseł? Mam sobie zacząć coś jednak strugać? Są gotowe - kilkadziesiąt sztuk W zasadzie to chciałem jeszcze zrobić laserem CO2 jakiś mały napis reklamowy, ale może w tej edycji dam sobie spokój. Będą obfotografowane i dodane do sklepu w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 90cm' date=' dobrze pasuje do kegów. Mamy już model gotowy, ale zastanawiamy się nad rodzajem wycięć w środku łopaty. Chciałem takie bajeranckie jak na http://www.mashpaddle.com/ ale znacznie podniosłoby to koszt wykonania. Na 99% będą okrągłe.[/quote'] Tomku, a jak tam postępy w sprawie wioseł? Mam sobie zacząć coś jednak strugać? Są gotowe - kilkadziesiąt sztuk W zasadzie to chciałem jeszcze zrobić laserem CO2 jakiś mały napis reklamowy, ale może w tej edycji dam sobie spokój. Będą obfotografowane i dodane do sklepu w weekend. Dawaj elroy napis piwo.org i będzie git. Ja jestem za napisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 W takim razie w poniedziałek uderzę do jednej firmy, żeby umieściła niewielki napis A tak plus minus wygląda gotowy produkt. Zdjęcie na szybko zrobione, więc sorki za jakość, cienie etc. Długość 90, grubość 2cm, dąb klasa gatunkowa 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 W takim razie w poniedziałek uderzę do jednej firmy, żeby umieściła niewielki napis A tak plus minus wygląda gotowy produkt. Zdjęcie na szybko zrobione, więc sorki za jakość, cienie etc. Długość 90, grubość 2cm, dąb klasa gatunkowa 1. Narzeczonej właśnie powiedziałem, że trzeba przebudować kuchnie bo mieszadło nie będzie mi się mieścić pod okapem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 No to kiedy będą te łychy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 No to kiedy będą te łychy? Melduję, że odebrałem dziś z grawerowania pierwszą partię. Środek sezonu urlopowego, więc dopiero teraz... W sklepie od soboty wieczorem. Fotki na szybko poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Cześć Tomek łychy wyglądają profesjonalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A ja wystrugałem z akacji. http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?pid=2269&fullsize=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Długo myślałem nad kupnem tego wielkiego mieszadła piwowarskiego, ale stwierdziłem, że skoro nie warzę w kegach warek po 40+ litrów, sam wystrugałem własne mieszadło. Wyciąłem je na tarczówce z jednego kawałka drzewa liściastego który walał się po piwnicy (stary stopień ze schodów). Po wyszlifowaniu i zaokrągleniu kantów wygląda jak niżej (długość=75cm). Już je testowałem i sprawdza się świetnie:) Wcześniej do mieszania zacieru używałem po prostu drewnianego kijaszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi