elroy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witajcie Skype dał z siebie wszystko, ale jak się okazuje, są pewne ograniczenia, tak techniczne jak i w kwestii samej wygody użytkowania. Kolega Uups zaproponował skorzystanie z zewnętrznego serwisu i padło na spikerię. Udało mi się pozbyć się większej ilości reklam, zintegrować z serwisem i ostatnio testować z Jejskim. Testy wypadły pomyślnie Jakie mamy plusy + brak potrzeby instalowania oprogramowania. Wystarczy przeglądarka i obsługa flash + kolejność rozmowy kontroluje system i włącza mikrofon w kolejności "podniesienia ręki" - brak bałaganu. + jeżeli ktoś ma kamerkę, można go podglądnąć Pozwoli się to lepiej poznać. + wielosystemowy (nie wiem jak z MACiem bo jak wiadomo nie kochają się z Adobe) + widoczny temat danego spotkania + dobra jakość dźwięku. Minusy - to zewnętrzny serwis i nie mogę odpowiadać za treści tam się pojawiające - mogą to kiedyś wyłączyć. Oczywiście będzie to włączone tylko i wyłącznie piątek/sobota (ew inny dzień). Ale na pewno nie cały czas. Jak to wygląda można zobaczyć w załączniku, a potestować na http://www.piwo.org/online hasło: piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mi akurat Skype w ogóle nie przeszkadzał,ale to co jest teraz jak najbardziej ok.Popieram, może przez to będzie Nas,dyskutantów więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 elroy brawo , myślę że to będzie to ! do tych dni można by dołączyć niedzielę jeszcze ......pozdr i do zobaczenia w Żywcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 ale chyba to nie działa może jakiś stały link ? zakładka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Coś nie tak z tym hasłem po wklepaniu 123456 pisze że hasło jest niepoprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Aktualne hasło to "piwo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Gdzie pojawia się info o kolejnym spotkaniu. Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 W tym forum http://www.piwo.org/forum/f43-Konferencje-piwowarskie.html Myślę, że następne urządzimy po wrocławskich warsztatach. Dawno nie gadaliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Minusy - to zewnętrzny serwis i nie mogę odpowiadać za treści tam się pojawiające - mogą to kiedyś wyłączyć. I tak się chyba stało. Tomku czy jest opcja zrobienia od nowa? Chciałbym pogadać w niedzielę? Jeśli nie to może na skype. Kto za? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Myślę Technologie nie stoją w miejscu i jestem pewien, że pojawiło się coś nowego w tym temacie. Daj Andrzej godzinkę, poszperam po sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Szperaj szperaj też chętnie bym pogadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 A jaki problem jest ze spikeria.pl ? Bo widzę, że serwis działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Można dalej, nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Przeglądnąłem co tam ciekawego piszczy w sieci, ale nic się niestety fajnego i jednocześnie prostego nie pojawiło. Kanał na spikerki pod poniższym adresem http://spikeria.pl/room/piwowarstwo/ Jest jeszcze google hangouts, ale to trzeba ogarnąć dogłębniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Dzięki! Jeszcze sprawa techniczna. Proszę o hasło na pokoju ( wiadomo jakie) bo chamstwo na spikeri się szerzy. Wiem że to już bardzo późno na ogłaszanie spotkania, ale potraktujmy to jako odkurzanie tematu, bo przyznam że zaniedbałem sprawę. Kiedy zaczynaliśmy nie było regionalnych spotkań, stowarzyszeń itp. Po raz kolejny powtarzam że 5min rozmowy na "żywo" to 5 godzin czytania i pisania na forum. Słowa te kieruję zwłaszcza do początkujących piwowarów. Więc jutro 30.12.12 godz. 20.00? http://spikeria.pl/room/piwowarstwo/ Jeszcze wtrącę moją prywatę, czyli Polskie Ale temat przewodni, ale nie koniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jeszcze sprawa techniczna. Proszę o hasło na pokoju ( wiadomo jakie) bo chamstwo na spikeri się szerzy. hasło: piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ja niestety dzisiaj nie dam rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Za chwilkę 20.00 , zapraszam na http://spikeria.pl/room/piwowarstwo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 aaaa zapomnialem o zmianie czasu.... już biegne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Robimy ponownie spotkanie tym razem w poniedziałek po 19.00 ? Temat przewodni to jakże popularny ostatnio na forum Diacetyl i DMS Oczywiście spotykamy się na http://spikeria.pl/room/piwowarstwo/ , hasło wiadomo jakie. Proszę się odpowiednio wcześniej przygotować sprzętowo. Kto za? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Robimy ponownie spotkanie tym razem w poniedziałek po 19.00 ? Temat przewodni to jakże popularny ostatnio na forum Diacetyl i DMS Oczywiście spotykamy się na http://spikeria.pl/room/piwowarstwo/ , hasło wiadomo jakie. Proszę się odpowiednio wcześniej przygotować sprzętowo. Kto za? Mam napięty grafik, ale jak będę miał chwilkę to wpadnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 a może dziś zrobimy próbę sprzętu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Jak nie zapomne i corka pozwoli to bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Przypominam o dzisiejszym gaworzeniu po 19.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciafu1 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Dziękuję za pogaduszki i czekam na kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi