tumok Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Witam, Czy orientuje sie ktos czy gdzies w Polsce mozna kupic Sabro? Jesli nie to jakie zamienniki polecacie? Planuje zrobic NEIPA. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 tylko USA bodajże. Nelson, Cascade, Galaxy, Citra, Mosaic wybierz coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Sabro jest na tyle charakterystyczny, że ciężko go czymkolwiek zastąpić. Ale do NEIPA możesz użyć jakiegokolwiek mocno owocowego chmielu nowofalowego, np. któregoś z wymienionych wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumok Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Dzieki, tak sie sklada ze chcialem uzyc wszystkich wymienionych nie liczac cascade, wiec w takim razie dodam cascade zamiast sabro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepanq Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Odchodząc nieco od tematu mimo tak trudnej dostępności Sabro - dla browarów również. Ostatnio widziałem piwo w hurtowni na promocji z tym chmielem, blisko daty ważności, znany browar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 używałem chmielu sabro i jakoś nie powalił mnie na kolana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Jo że nie ma tematu osobnego to tu skrobnę,chmiel jest bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby,z obiecywanych fajerwerków zostały tylko obietnice,zero cytrusów,zapach bardzo słaby i pusty, mi kojarzy się z mirabelkami,coś tam pałęta się egzotyka i nafta nawet, test na kwasie, 50g na zimno na 4 dni,chmiel 2019 z CP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 1 minutę temu, dziedzicpruski napisał: Jo że nie ma tematu osobnego to tu skrobnę,chmiel jest bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby,z obiecywanych fajerwerków zostały tylko obietnice,zero cytrusów,zapach bardzo słaby i pusty, mi kojarzy się z mirabelkami,coś tam pałęta się egzotyka i nafta nawet, test na kwasie, 50g na zimno na 4 dni,chmiel 2019 z CP U mnie 50g + 50g Azacca na zimno w NEIPA na 7l na drożdzach Hazy Daze - potężny aromat kokosa, troche nawet mydlany ale w pozytywnym sensie + ananas. Na pewno wrzucę. Wersja też 2019 z CP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 P 6 minut temu, Suchejroo napisał: U mnie 50g + 50g Azacca na zimno w NEIPA na 7l na drożdzach Hazy Daze - potężny aromat kokosa, troche nawet mydlany ale w pozytywnym sensie + ananas. Na pewno wrzucę. Wersja też 2019 z CP Pytanie jest co wniosła azacca, jakbym pomieszał to sabro np. z citrą to pewnie też byłbym bardziej zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 15 minut temu, dziedzicpruski napisał: P Pytanie jest co wniosła azacca, jakbym pomieszał to sabro np. z citrą to pewnie też byłbym bardziej zadowolony. Pewnie tak. Ja jakos mam tak że Sabro wyczuwam w każdym piwie jakim jest, ale moim zdaniem własnie tez on się komponuje z innymi jako wypelnienie, jako sam może być słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 4 minuty temu, Suchejroo napisał: Pewnie tak. Ja jakos mam tak że Sabro wyczuwam w każdym piwie jakim jest, ale moim zdaniem własnie tez on się komponuje z innymi jako wypelnienie, jako sam może być słabo Ja to na świeżo recenzuje, własne rozlewam ten kwas,czasem sobie tam próbuję jak mi się za dużo naleje do butelki, ja już na pewno gdzieś ten profil zapachowosmakowy czułem,na pewno w niemieckim chmielu,te same mirabelki, kwas i chyba nic więcej ciekawego, da się to wypić z przyjemnością pewnie, ale chmielu tego już na bank nie kupię. Jakby zmieniło w butelkach po paru dniach to napisze uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się