SynMojegoStarego Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Piwo nie jest popularne, z ciekawości popełniłem warkę. W ogóle nie wiem czego się spodziewać i nie wiem po jakim czasie taki bock uzyskuje pełnię smaku. Jak długo leżakować takie piwo? Za odpowiedzi w stylu sprawdzaj tydzień po tygodniu, dziękuję. Nie wiem jak to smakuje, nie wiem kiedy nabiera swoich cech, bo ich nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Jakie drożdże i jaki baling. To chyba kluczowe. Szedlbym tym tropem. 5 lat temu zrobiłem 16,5 BLG i Wyeast 1007 ale notatki ubogie i nie pamiętam za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Gozdawa do piw ciemnych, 16,3 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 37 minut temu, SynMojegoStarego napisał: Gozdawa do piw ciemnych Nie znam tych drożdży, nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Co prawka na innych drożdżach, ale mój był dobry po 5 tygodniach od butelkowania. https://www.piwo.org/forums/topic/19865-browar-ejl/?do=findComment&comment=381831 Oprócz drożdży, fermentacji i ekstraktu ważny jest również zasyp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SynMojegoStarego Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zasyp to 100% monachijski z Viking Malt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi