Jarek Michalski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Witam, nie wiem czy zakładam temat w odpowiednim miejscu, jeśli nie proszę mnie poprawić. Mam problem, ponieważ uwarzylem wczoraj swoją drugą warke, piwo miodowe, około 2,8 kg slodow, 3 rodzaje chmieli i 2kg miodu, wyszło 22 litry brzeczki.. I tu mój problem blg początkowe po wystudzeniu wynosi 50.. Myślę że to wina miodu ale raczej nie jest to normalne i nie wiem za bardzo co teraz z tym zrobić. Ktoś coś doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Raczej niemożliwe. Czym mierzysz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Michalski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Tez mi się tak wydawało. Balingomierzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 3 minuty temu, Jarek Michalski napisał: Tez mi się tak wydawało. Balingomierzem Wrzuć zdjęcie tego balingomierza. Nie ma tam przypadkiem skali SG? Wtedy byłoby to nie 50, tylko 1,050, co jest już bardzo możliwym wynikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Michalski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Jak teraz powiedziałeś o tym 1.050 widzę że faktycznie może tak być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 1.050 to 12,4 Brix https://www.brewersfriend.com/brix-converter/ Temat swoją drogą bardziej do działu https://www.piwo.org/forums/topic/10089-dla-poczatkujacych-czuję-się-całkowicie-zagubiony/ Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Michalski Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Teraz się uspokoiłem, a nawet powinno wyjść trochę wyższe bo koło 15 blg, ale to nic, dzięki wielkie chłopaki za szybką pomoc, niech wasze piwka zawsze wychodzą zarąbiste! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi