Skocz do zawartości

Lodówka do fermentacji? MPM-131-CJ-18? Ktoś używa?


sobieslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Ok ale jeżeli zaizoluje sondę na wiadrze to będę musiał już mieć na uwadze ustawianie temperatury brzeczki a nie otoczenia.

 

Zastanawia mnie sytuacja początku fermentacji US-05 startujące w 15 stopniach pewnie pod wpływem fermentacji podniosą temperaturę we wiadrze do 17/18 stc ustawiony na 15 będzie cały czas chłodził żeby zbić te temperaturę do 15 więc otoczenie w lodówce może zrobić się bardzo zimne. Wydaje mi się ( może błędnie) że przez to potem temperatura może zejść za nisko i zaszkodzić fermentacji?

 

Moze to overkomplikuje xD

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Finalnie poszedłem na kompromis i przymocowałem sondy do wiadra i zaizolowałem je styropianem.

Nie chciałem już teraz zbytnio kręcić z wiadrem bo nie mam żadnego otworu przygotowanego nigdzie by puścić tam sondę.

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odświeżę temat.

 

Mam pytanie, czy ktoś może używa takiej witrynki jak TUTAJ? Nigdzie nie mogę się doprosić o wymiary wewnętrzne, a ten dolny schodek trochę mnie niepokoi. Czy zakres temperatur oryginalnego termostatu, czyli 7 do 18 stopni będzie wystarczający, tak żeby nie montować zewnętrznego? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.