Paweł Kapała Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Witam wszystkich, zakupiłem sobie zestaw startoey ze strony browar amator. Jako moje pierwsze autorki piwo chciałbym uwazyc pilznera 30-35 IBU. Moglibyście podpowiedzieć co kupić i w jakich proporcjach użyć żeby taki pilznera wyszedł. Podać jakąś recepturę. Z góry dziękuję za informację. Jestem zielony w tym temacie. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 2 minuty temu, Paweł Kapała napisał: Witam wszystkich, zakupiłem sobie zestaw startoey ze strony browar amator. Jako moje pierwsze autorki piwo chciałbym uwazyc pilznera 30-35 IBU. Moglibyście podpowiedzieć co kupić i w jakich proporcjach użyć żeby taki pilznera wyszedł. Podać jakąś recepturę. Z góry dziękuję za informację. Jestem zielony w tym temacie. Przede wszystkim pytanie - jakie warunki fermentacji (temperatura i jej stabilność) możesz zapewnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Kupiłeś zestaw, czy chcesz kupić składniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Kapała Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) 17 minut temu, Paweł Kapała napisał: Witam wszystkich, zakupiłem sobie zestaw startoey ze strony browar amator. Jako moje pierwsze autorki piwo chciałbym uwazyc pilznera 30-35 IBU. Moglibyście podpowiedzieć co kupić i w jakich proporcjach użyć żeby taki pilznera wyszedł. Podać jakąś recepturę. Z góry dziękuję za informację. Jestem zielony w tym temacie. Chce uwazyc ok 23 litrów piwa. Kupiłem sprzęt i chce kupić składniki. Temperaturę mogę zagwarantować 18-22 stopnie Celsjusza. I fermentacje górna Edytowane 23 Marca 2020 przez Paweł Kapała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Najlepiej kup gotowca, skoro dopiero zaczynasz. https://browamator.pl/ba-pilzner-12-zestaw-na-20-l-piwa-z-zacieraniem,3,35,2466 18-22 to nawet na górą fermentację trochę dużo, a Ty pilznera chciałeś robić Edytowane 23 Marca 2020 przez skazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Pilznera nie zrobisz prawdziwego, ale jeżeli nie gotowca to proponuję to: https://www.wiki.piwo.org/Full_Aroma_Hops_,_Carlberg_(wersja_na_20l) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 43 minuty temu, Paweł Kapała napisał: Chce uwazyc ok 23 litrów piwa. Kupiłem sprzęt i chce kupić składniki. Temperaturę mogę zagwarantować 18-22 stopnie Celsjusza. I fermentacje górna Przy takich skokach temperatury to skombinuj jeszcze styropianowe pudło na fermentor. I, jak koledzy wyżej napisali - górna fermentacja, szczególnie na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Kapała Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 17 godzin temu, skazi napisał: Najlepiej kup gotowca, skoro dopiero zaczynasz. https://browamator.pl/ba-pilzner-12-zestaw-na-20-l-piwa-z-zacieraniem,3,35,2466 18-22 to nawet na górą fermentację trochę dużo, a Ty pilznera chciałeś robić A jakbym kupił to co podałeś w linku to co jeszcze muszę dokupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 31 minut temu, Paweł Kapała napisał: A jakbym kupił to co podałeś w linku to co jeszcze muszę dokupić? Lodówkę do fermentacji majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majlosz Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 32 minuty temu, Paweł Kapała napisał: A jakbym kupił to co podałeś w linku to co jeszcze muszę dokupić? Lodówkę ze sterownikiem aby utrzymać niską temperaturę fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się