Veteran5 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam serdecznie! Mam na imię Jakub i mieszkam w Tychach. Obecnie studiuję na Politechnice Śląskiej Biotechnologię, a pozatym zajmuję się winiarstwem(z miodosytnictwem i wyrobem nalewek włącznie), uprawą mojej mikro-winniczki(zasadzona w tym roku), oraz bardzo lubię zwiedzać okolicę jeżdżąc na rowerze. Do zarejestrowania tutaj skłoniła mnie chęć spróbowania sił w amatorskim piwowarstwie. Głównym motywem tego jest niewielka dostępność dobrych piw na naszym rynku, a jeśli już są to drogie. Gustuję w piwach raczej wytrawnych(słodkie piwo u mnie stanowczo odpada, chyba że chodzi o mocny porter) - bardzo smakują mi angielskie piwa dostępne w niektórych tylko sklepach w cenie ~10zł za butelkę 0,5l; bardzo smakuje mi także Killkenny, oraz Guinness Extra Stout, a także Guinness Draught, który jest moim absolutnym faworytem jeśli chodzi o ciemne piwa(wspaniała piana)... przepraszam stouty. Piwa domowego jeszcze nie piłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, Gratuluję zajęć. Piwowarstwo to bardziej zaawansowane zajęcie ale bardzo ciekawe. U Ciebie w okolicy też jest paru piwowarów, ale jeśli nie znasz nikogo to zapraszam do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam nowego kandydata na piwowara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witaj serdecznie na forum Mając dobre zaplecze i doświadczenie, na pewno sobie poradzisz doskonale i z piwowarstwem Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witaj i warz Tyskie domowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 i Ja witam doświadczenia masz podobne a to pewnie cierpliwość wyrobiona, przy wyrobie piwa cenne cechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veteran5 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 i Ja witam doświadczenia masz podobne a to pewnie cierpliwość wyrobiona, przy wyrobie piwa cenne cechy. Tak, szczególnie jak zapomnę przelać na cichą fermentację i butelkować O winie można zapomnieć - nic mu się nie stanie, a pozatym dojrzewa w balonie, podobnie nalewki; z piwem myślę, że może być gorzej... Dziękuję za miłe przywitanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 i Ja witam doświadczenia masz podobne a to pewnie cierpliwość wyrobiona' date=' przy wyrobie piwa cenne cechy.[/quote']Tak, szczególnie jak zapomnę przelać na cichą fermentację i butelkować O winie można zapomnieć - nic mu się nie stanie, a pozatym dojrzewa w balonie, podobnie nalewki; z piwem myślę, że może być gorzej... Dziękuję za miłe przywitanie Więcej wiary w siebie Będzie dobrze. ja mam inny problem, bo się ciągle nie mogę doczekać kolejnego etapu:) Najpierw zakupów, potem warzenia, potem cichej, potem butelkowania, a już czekanie na degustacje to normalnie tortury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam i pozdrawiam z Cieszyna !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam z Wlkp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Cześć Witam niemal sąsiada, pozdrowienia z B-B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veteran5 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam,Gratuluję zajęć. Piwowarstwo to bardziej zaawansowane zajęcie ale bardzo ciekawe. U Ciebie w okolicy też jest paru piwowarów, ale jeśli nie znasz nikogo to zapraszam do siebie. Dzięki za zaproszenie! Z miłą chęcią skorzystam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi