Jump to content

Lager - overpitching


Recommended Posts

Z rozmysłem zadałem wczoraj 18l brzeczki 13BLG do fermentora, z którego dopiero co zlałem 15l świeżo przefermentowanego lagera (początkowe 12BLG) na Wyeast Czech Pilsner.

Nie miałem innego fermentora, a nie chciało mi się wybierać gęstwy

Na dnie  była około 1cm warstwa drożdży.

Po 8h już pracowały.

 

Jakie są skutki overpitcbingu w przypadku drożdży dolnej fermentacji ? Czy w ogóle cokolwiek "innego"  wyczuję ? A moze w ogóle to niespecjalny overpitching był ?

Edited by fotohobby
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.