Nazwa użytkownika Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Znalazłem w sklepie cukier firmy Diamant o nazwie Kandyz Brązowy i nigdzie nie mogę się dowiedzieć czy to cukier kandyzowany, czy też jakiś karmelizowany, albo poddany innej obróbce termicznej. Jak myślicie? Kandyzowany czy to kandyz w nazwie to tylko chwt marketyingowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Podłączam się do pytania. 600g w aldiku 6,99zł, nie wiem czy regularna cena czy wyprzedaż, bo to był gazetkowy artykuł pewnie. Akurat planowałem belgi i z ostatnim zamówieniem przyszedł po 12zł za 0,5kg Edytowane 9 Grudnia 2020 przez darinho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_blazej Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Według mnie to zwykły biały cukier tylko w dużych kryształach ten ze zdjęcia, da taki sam efekt jak zwykły cukier. Żeby wniósł inne smaki potrzeba reakcji maillarda. Robiłem kiedyś do dubbla takim sposobem i efekt był fajny: https://www.homebrewtalk.com/threads/20-lb-of-sugar-and-a-jar-of-yeast-nutrient.114837/ Jest też na forum opisany sposób Daniela z użyciem zasady. Brązowy kandyz już pewnie warto wypróbować, chociaż ja wolę zrobić w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Też bym obstawiał że to nie to samo. Próbowałem obu, smakują bardzo podobnie. Ten kandyz jakiś taki ,, matowy'' w smaku i jakby mniej słodki. I kruszy się inaczej, kandyzowany jest twardszy chyba a ten z marketu jak się kruszy to na mniejsze bardziej sypkie części. Ale to cukier i to cukier różnice drobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 @darinhoa używałeś ich do piwa porównawczo czy tylko na poziomie produktu? Jestem przed dylematem ten kandyz Diamanta czy cukier biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 5 godzin temu, zasada napisał: @darinhoa używałeś ich do piwa porównawczo czy tylko na poziomie produktu? Jestem przed dylematem ten kandyz Diamanta czy cukier biały. Nie używałem w piwie. A nawet gdybym używał to pewnie ciężko by mi było porównać piwo z różnymi cukrami, bo to zawsze inne zmienne są jeszcze w różnych warkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rentspel Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Wielkie dzieki! Tryzmalem Diamanta w rece ale nie wzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się