smola Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Proszę o weryfikację czy taki zasyp i dobór chmieli będzie ok na 54 litry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 25% karmelu nie wygląda dobrze. Chmiel na aromat mało ortodoksyjny. Czytałeś o stylu? Daj znać jeśli chcesz fajny pdf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) 27 minut temu, zasada napisał: Czytałeś o stylu? Daj znać jeśli chcesz fajny pdf Czytałem, i co publikacja to różne zdania. Jeśli to nie problem, poproszę bardzo. Z chmieli mam jeszcze Hallertau Mittelfrüh i Hallertau Tradition. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez smola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Skwira Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 https://brewness.com/pl/recipe/marcowe-adama/view Robiłem według tej receptury. Po namowach jednego z kolegów robi to piwo u siebie w browarze tylko w większych ilościach. Bardzo dobre mi wyszło polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Ok, będę musiał zamówić słody, myślałem, że obejdzie się na tych co mam. Dzięki za link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zastąp carahell i połowę carapilsa monachijskim, daj tradition i będzie git. smola i zasada 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) 16 godzin temu, x1d napisał: Zastąp carahell i połowę carapilsa monachijskim, daj tradition i będzie git Czytasz w moich myślach. Proszę Pana sytuacja wygląda tak : 1/3 pilzneńskiego, 1/3 wiedeńskiego, 1/3 monachisjkiego t. 2 Daruj sobie słody karmelowe ! = nie są Ci potrzebne. Chmiel Traditon idealnie się nadaje. Za pół roku od uwarzenia będzie z tego marcowe - smak i aromat skórki od chleba. Zacieraj na 13 BLG i z krótką przerwą maltozową np. 15min. i 45 min. dekstrynującą - będzie marcowe jak tralala Chmiel nie ma znaczenia w tym stylu - nie wiem czy Mandarina sie nada bo słyszałem że daje nuty mandarynkowe - a tego tu nie chcemy . Ważne żeby goryczka nie była za duża i idealnie kontrowała słodowość - bo to słodowe piwo. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Piotr Ba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się