JKM Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Piwowarem jak narazie nie jestem ale za niedlugo pewnie zostne;) wasze forum natchnelo mnie i moze calkiem niedlogo zmieni jakosc mojego zycia, mieszkam na malej wyspie na oceanie indyjskim, Reunion gdzie wyrwanie flaszki godnego browca graniczy z cudem lub zapascia finansowa, w sklepach zalezc mozna hajnekena(tfu) miejcowe Bourbon vell "dodo" i Fischer (buerk) i fenixa z sasiedniego Mauritiusa... fiasko na calej lini (oczywiscie sa i puszki dla zuli w stylu Bavaria 8.4 itp.) na poczatek napalilem sie na uwarzenie czegos w stylu dobrego slowackiego pilznera, nie za mocne w porocentach za to godne w smaku i jak znalazl do ochlodzenia sie w miejscowym prawie piekielnym klimacie na razie bede wertowal watki zanim zaczne Wam zawracac glowe glupimi pytaniami pozdrowionka:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witaj na forum Co Cię tak daleko wygnało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKM Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 powod banalny do bolu, praca jestem tatuatorem , szukalem nowego studia i jedna z propozycji pochodzlia z Reunion wlasnie, wiec czemu nie? gdyby nie piwo mogl bym powiedziec ze wyladowalem w raju, hehehe swoja droga zapraszam wszystkich na forum TattooArt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Mamy doktora fizyki jądrowej, mamy i tatuatora z Reunion. Forum robi się coraz ciekawsze. Witam i ja i życzę sukcesów w warzeniu. A masz tam jakiś dostep do surowców piwowarskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKM Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 znalazlem odpowiednie francuski e-sklepy z wszystkim co potrzeba na start nawet z kitem do czeskiego pilznera, od tego piwa chce zaczac bo je lubie i mam bardzo miekka wode w kranie bedzie dobrze:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam i życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witaj i powodzenia życzę. z kitem do czeskiego pilznera, od tego piwa chce zaczac A masz warunki do dolnej fermentacji (temp ok 10°C)? Bo jesli nie, to piwo może wyjść trochę inne niż czeski pils. Ale tak czy inaczej na pewno będzie lepsze niż to co możesz kupić w sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 witaj kit na początek jest ok już po kice poznasz różnice w smaku i zostaniesz przy swoim piwku Pozdrawiam Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKM Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) narazie szukam okazyjnej lodowki do lodow (taka z rozsuwanymi drzwiczkami na gorze) , kit zamowilem i jak znam zycie na wyspie to pewnie z miesiac lub wiecej poczekam az doleci hehehe, zapoznalem tez jednego miejscowego piwowara, narazie przez internet, dzieki fracuskojezycznemu odpowiednikowi Waszego forum jesli wszysko pojdzie zgodnie z planem, sylwestra obleje godna piana z godnego piwa! dzieki za wsparcie! na zdrowie:beer: Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez JKM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 narazie szukam okazyjnej lodowki do lodow (taka z rozsuwanymi drzwiczkami na gorze) , kit zamowilem i Do brewkitów dodawane są z reguły drożdże górnej fermentacji, więc jeśli chcesz fermentować w lodówce, to zakup dodatkowo też jakieś drożdże dolnej fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKM Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 ok, dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 jestem tatuatorem witaj, czy masz doświadczenie w robieniu skaryfikacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKM Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nie, szukasz jakiegos spejalisty od sznyt? moze moge pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 I ja również witam i powodzenia życzę. Jeśli masz możliwości to zacieraj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nie, szukasz jakiegos spejalisty od sznyt? moze moge pomoc zastanawiam się od jakiegoś czasu poważnie nad tym i chciałem poznać opinię kogoś kto miał z tym styczność. Chodzi mi głównie o jakieś efekty niechciane, typu papranie się rany itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JKM Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) do zacierania mozliwosci narazie brak, czytam Wasze forum i czytam i im wiecej czytam tym mniej wiem;) co do skaryfikacji... papranie sie rany jest integralna czescia procesu gojenia, wszystko zalezy od tego jak efekt chcesz uzyskac (blizny plaskie, 3D itp.) chodzi oczywiscie o papranie kontrolowane;) przy profesjonalnie wykonanej skarze nie ma ryzyka w postaci bonusow typu zoltaczka czy HIV a artysta sam Ci wyjasni jak "zapaprac" aby otrzymac upragniony efekt to boli jak cholera, tatuaz przy skalpelu to cienkie piwko;) ps. zasadniczo wykonuje sie trzy typy skaryfikacji - skalpel - branding (wypalanie) - chemiczna (np. kwasy czy lugi) Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez JKM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się