Jump to content

witam brac piwna

JKM

Recommended Posts

Piwowarem jak narazie nie jestem ale za niedlugo pewnie zostne;) wasze forum natchnelo mnie i moze calkiem niedlogo zmieni jakosc mojego zycia, mieszkam na malej wyspie na oceanie indyjskim, Reunion gdzie wyrwanie flaszki godnego browca graniczy z cudem lub zapascia finansowa, w sklepach zalezc mozna hajnekena(tfu) miejcowe Bourbon vell "dodo" i Fischer (buerk) i fenixa z sasiedniego Mauritiusa... fiasko na calej lini (oczywiscie sa i puszki dla zuli w stylu Bavaria 8.4 itp.)

na poczatek napalilem sie na uwarzenie czegos w stylu dobrego slowackiego pilznera, nie za mocne w porocentach za to godne w smaku i jak znalazl do ochlodzenia sie w miejscowym prawie piekielnym klimacie

na razie bede wertowal watki zanim zaczne Wam zawracac glowe glupimi pytaniami

pozdrowionka:beer:

powod banalny do bolu, praca

jestem tatuatorem , szukalem nowego studia i jedna z propozycji pochodzlia z Reunion wlasnie, wiec czemu nie? gdyby nie piwo mogl bym powiedziec ze wyladowalem w raju, hehehe

swoja droga zapraszam wszystkich na forum TattooArt

znalazlem odpowiednie francuski e-sklepy z wszystkim co potrzeba na start nawet z kitem do czeskiego pilznera, od tego piwa chce zaczac bo je lubie i mam bardzo miekka wode w kranie

bedzie dobrze:beer:

Witaj i powodzenia życzę. :cool:

z kitem do czeskiego pilznera, od tego piwa chce zaczac

A masz warunki do dolnej fermentacji (temp ok 10°C)?

Bo jesli nie, to piwo może wyjść trochę inne niż czeski pils.

Ale tak czy inaczej na pewno będzie lepsze niż to co możesz kupić w sklepie. :)

narazie szukam okazyjnej lodowki do lodow (taka z rozsuwanymi drzwiczkami na gorze) , kit zamowilem i jak znam zycie na wyspie to pewnie z miesiac lub wiecej poczekam az doleci hehehe, zapoznalem tez jednego miejscowego piwowara, narazie przez internet, dzieki fracuskojezycznemu odpowiednikowi Waszego forum

jesli wszysko pojdzie zgodnie z planem, sylwestra obleje godna piana z godnego piwa!;)

dzieki za wsparcie!

na zdrowie:beer:

Edited by JKM

narazie szukam okazyjnej lodowki do lodow (taka z rozsuwanymi drzwiczkami na gorze) , kit zamowilem i

Do brewkitów dodawane są z reguły drożdże górnej fermentacji, więc jeśli chcesz fermentować w lodówce, to zakup dodatkowo też jakieś drożdże dolnej fermentacji.

nie, szukasz jakiegos spejalisty od sznyt? :tort: moze moge pomoc

zastanawiam się od jakiegoś czasu poważnie nad tym i chciałem poznać opinię kogoś kto miał z tym styczność. Chodzi mi głównie o jakieś efekty niechciane, typu papranie się rany itp.

do zacierania mozliwosci narazie brak, czytam Wasze forum i czytam i im wiecej czytam tym mniej wiem;)

co do skaryfikacji... papranie sie rany jest integralna czescia procesu gojenia, wszystko zalezy od tego jak efekt chcesz uzyskac (blizny plaskie, 3D itp.) chodzi oczywiscie o papranie kontrolowane;)

przy profesjonalnie wykonanej skarze nie ma ryzyka w postaci bonusow typu zoltaczka czy HIV a artysta sam Ci wyjasni jak "zapaprac" aby otrzymac upragniony efekt

to boli jak cholera, tatuaz przy skalpelu to cienkie piwko;)

ps. zasadniczo wykonuje sie trzy typy skaryfikacji

- skalpel

- branding (wypalanie)

- chemiczna (np. kwasy czy lugi)

Edited by JKM