Użytkownick Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Witam koleżanki i koledzy, chciałbym podzielić się z Wami moim "patentem" na napowietrzenie brzeczki. Pomysł jest na tyle odkrywczy, że ktoś na to wpadł na pewno już ? ale nie znalazłem tematu żadnego. Jeżeli dubluję to przepraszam z góry ? Wszystko widoczne na zdjęciach poniżej, tak samo jak i efekt po zastosowaniu takiej "przeszkody" na końcu węża ? może komuś się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Ja stosuje blender tak z 2 minuty może dłużej.W tym wężyku masz czysty tlen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 (edytowane) A ta blaszka ma na celu....? ps chwilka blenderkiem https://www.facebook.com/browaranteks/videos/743876979666318 Edytowane 2 Marca 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 9 minut temu, anteks napisał: A ta blaszka ma na celu....? No pewnie rozchlapywania brzeczki. Choć obawiałbym się o czystość w zakamarkach tej trytytki... Również za blenderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Pytanko - czy chodzi tutaj tylko i wyłącznie o zlanie brzeczki wężykiem zakończonym tym patentem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sultan_kanapy Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Może warto by było zakończyć wężyk perlatorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownick Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 20 godzin temu, anteks napisał: A ta blaszka ma na celu....? ps chwilka blenderkiem Tak jak kolega @x1d zauważył, do rozchlapywania. No tak blender to jest znana na forum opcja i nie neguję jej. Po prostu jak ktoś nie ma możliwości używać blendera, wiertarki czy miksera, to może sobie sporządzić takie cudo i tez będzie git ? Co do czystości, to myślę że kwestia odpowiedniego przygotowania trytki i blaszki, tak samo jak i blendera ? chociaż mam wrażenie, że łatwiej po prostu wygotować dwa małe elementy niż stopkę do blendera. Ale nie wiem, nie używałem nigdy. @tmk1 tak? @sultan_kanapy tak, to był mój punkt wyjścia ogólnie ale, że nie miałem pod ręką, jak nad tym myślałem, a brzeczka się gotowała to opracowałem taką technologię xD i w sumie to trzeci raz jak tego używam i poprzednie dwa piwa nie miały problemu ani ze startem fermentacji, ani z dojedzeniem cukrów ? a jedno z nich to był RIS 22 Plato, który po 2 miesiącach leżakowania jest świetny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Komplikuje trochę zasysanie paszczą Kronelius 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownick Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Godzinę temu, yoshko napisał: Komplikuje trochę zasysanie paszczą Tylko troszkę ? można zassać, później założyć blaszkę i cyk do fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi