Kotovski Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 witam! proszę o pomoc! zakupiłem zestaw startowy z twojbrowar.pl. to jest Dry Stout. będzie moja pierwsza warka. na stronie jest tylko ogólna informacja, w zestawie tak samo. całkowicie nie rozumie kiedy dawać płatki, kiedy dawać słód ciemny, w zestawie jest jeden rodzaj chmielu, na wszystkich wideo pokazane 2 rodzaje. może kroś pomoże mi - co robić krok po kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Musisz mieć instrukcję. Jak ci nie dali to pisz do nich.Zobacz sobie filmiki browar Gdynia, piwna planeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotovski Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 3 minuty temu, INTseed napisał: Musisz mieć instrukcję. Jak ci nie dali to pisz do nich. Zobacz sobie filmiki browar Gdynia, piwna planeta. powiedziałem że instrukcja jest ogólna, chyba dla wszystkich piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) Pisz/dzwoń do sprzedawcy. Przeszukaj zapiski piwowarów, którzy robili ten zestaw. Na szybko znalazłem: Masz jakieś możliwości dzialania. BTW wrzuć jak możesz te instrukcje. Edytowane 13 Marca 2021 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotovski Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 dzięki=) poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotovski Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Godzinę temu, zasada napisał: Pisz/dzwoń do sprzedawcy. Przeszukaj zapiski piwowarów, którzy robili ten zestaw. Na szybko znalazłem: Masz jakieś możliwości dzialania. BTW wrzuć jak możesz te instrukcje. co znaczne wysładzać 12l wody w temp 80C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Zajrzyj tu: https://wiki.piwo.org/Warka_z_procesem_zacierania_słodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotovski Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Godzinę temu, x1d napisał: Zajrzyj tu: https://wiki.piwo.org/Warka_z_procesem_zacierania_słodu też dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszb.95@o2.pl Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 To był mój pierwszy zestaw z tego sklepu. Wcześniej obejrzałem jak kopyr warzył stouta i zrobiłem sobie bardziej szczegółowy zarys działania. Faktycznie jest, że ta instrukcja jest bardzo ogólnikowa i jak wcześniej nie pogrzebiesz w internecie, to ciężko ci będzie uważyć na podstawie tej instrukcji. O tyle proste jest to, że zacieranie jest jednotemperaturowe, więc nie będziesz miał większego problemu. Odnośnie płatków owsianych, to zanim je dodałem to je skleikowałem zanim dodałem wraz ze słodem. Jak masz jakieś pytania, to pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotovski Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 ok) bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się