Skocz do zawartości

Chmielenie brewkitu na zimno


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Zlewam na cichą english bittera od coopersa. Chciałem go nachmielić, bo uwielbiam aromat chmielu z takiego chmielenia (wiem po piwach kraftowych). Mam na stanie:

 -25g granulatu lubelskiego

-25g granulatu columbusa

 

Można mieszać te chmiele? Ile byście dodali i którego (a może oba) do tego stylu? 

 

 

 

 

 

 

Edytowane przez Pasquallo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Pasquallo napisał:

Cześć! Zlewam na cichą english bittera od coopersa. Chciałem go nachmielić, bo uwielbiam aromat chmielu z takiego chmielenia (wiem po piwach kraftowych). Mam na stanie:

 -25g granulatu lubelskiego

-25g granulatu columbusa

 

Można mieszać te chmiele? Ile byście dodali i którego (a może oba) do tego stylu? 

 

 

 

 

 

 

Jeśli jesteś purystą i bitter ma być bitterem, to nie chmiel.

A jeśli chcesz po prostu wypić Ale z aromatami, które lubisz to wrzuć Cascade Columbus.

Choć chmelenie za zimno "zaczyna się" od 3g/l więc Twoja ilość nieco homeopatyczna jest 

Lubelski bym odpuścił, bo zostanie i tak przykryty tym pierwszym

Edytowane przez fotohobby
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.