Skocz do zawartości

Cydr z soku 100% (z biedry)


Szagi

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...

Zrobiłem nowe cydry, tym razem 3 wersje:

- cydr jabłkowy

- cydr malinowy

- cydr szampański

 

Na 18L dodałem 400gram rozpuszczonego cukru. Do refermentacji tym razem dolewałem do butelki jeszcze 10% soku jabłkowego. 

 

Z tym klarowaniem zauważyłem poprawę tylko jeżeli sok jest niepasteryzowany. Wtedy cydr sam się klaruje w ciągu 2 tygodni. 

IMG_20240801_103033013_HDR~2.jpg

Soki naturalne NFC

Edytowane przez sokowy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.