Nazwa użytkownika Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Sam zol może nie wyklarować cieczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokowy Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Mi sie udalo też bardzo dobrze wyklarować cynamonem sproszkowanym tylko niestety nieladnie zmienia smak. Musialby byc chyba cydr na slodko zeby troche zakryć smak cynamonu. Nazwa użytkownika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayodele Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Czy ktoś może mi powiedzieć ile można przechowywać drożdże do cydru ? Mam kilka paczek 4-letnich i nie wiem czy się nadają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Zależy w jaki sposób były przechowywane (przed i po zakupie). Ja bym sobie darował 4-letnie, drożdże kosztują grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokowy Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Zrobiłem nowe cydry, tym razem 3 wersje: - cydr jabłkowy - cydr malinowy - cydr szampański Na 18L dodałem 400gram rozpuszczonego cukru. Do refermentacji tym razem dolewałem do butelki jeszcze 10% soku jabłkowego. Z tym klarowaniem zauważyłem poprawę tylko jeżeli sok jest niepasteryzowany. Wtedy cydr sam się klaruje w ciągu 2 tygodni. Soki naturalne NFC Edytowane 1 Sierpnia przez sokowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 11 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Dodaj pektoenzym podczas fermentacji.Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się