mario1773 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Witam wszystkich. Warze swojego pierwszego lagera. Fermentacja wystartowala po kilkunastu godzinach. Po dwoch dniach oslabla. Po trzech dniach calkowicie sie zatrzymała ( wnioskuje to po rurce fermentacyjnej). Pozwolilem sobie zajrzec do srodka i tak to wyglada. Co powinienem zrobic dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Zmierzyć ekstrakt, zostawić na kilkanaście dni w spokoju. Jaka temperatura, jakie drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1773 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Okolo 4 BLG, po otwarciu zauwazylem ze pojawiaja się małe bąbelki na powierzchni. Uzylem standardowych drozdzy co byly dołaczone do zestawu Finlandia Lager. Temperatura 23 °C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Nie zaglądać i nie nazywac tego lagerem kryzju, Muchor i majlosz 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1773 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Cos z tego bedzie czy już nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 @mario1773bedzie z tego piwo górnej fermentacji zgodnie z tym co koledzy mowili daj mu parę dni i zmierz ponownie blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1773 Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Dzieki za odpowiedz. Wybaczcie za prozaiczne pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Dzieki za odpowiedz. Wybaczcie za prozaiczne pytania Nie ma problemu, po to jest ta lista aby się pytać. Piwo ma wszelkie szanse aby być bardzo smacznym, tylko daj mu trochę czasu. Lager to istotnie nie będzie, ale pies trącał nazewnictwo - oby smakowało Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka mario1773 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 W tej temperaturze potrzymaj do dwóch tygodni. Jeśli masz możliwość to schłódź przed butelkowaniem.Następne piwko fermentuj w okolicy 17-18C w fermentorze. Jak nie masz możliwości kup lub załatw sobie kveiki z Facebooka kveik polska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się