PanJaqb Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Cześć, bardzo duża ilość wody mi odparowała po gotowaniu, mam obecnie 16L 17 blg przy celu ok 12-13blg. Czy mogę dolać wodę do tej brzeczki? I jak policzyć ile wody dolać jesli można żeby wyszło 12-13blg. Woda musi być przygotowana? Czy taka z banki że sklepu można lac prosto? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Lać prosto z bańki ze sklepu obniży temp brzeczki. A na telefon jest kalkulator piwowarski i tam jest opcja. Edytowane 27 Maja 2021 przez Koora PanJaqb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 https://wiki.piwo.org/index.php/Przelicznik_ilości_dodanej_wody PanJaqb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Kalkulator piwowarski na google. PanJaqb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Dzięki Panowie sytuacja opanowana:)Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zawsze tak robię - dolewam kranówy do zamierzonego ekstraktu nastawnego przed zadaniem drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się