Igorrodz Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 (edytowane) Jakie są wasze sposoby na odfiltrowanie mango w milkshake mango tak, aby zminimalizować gushing? Lepiej dawać pulpę podczas burzliwej czy po zalaniu na cichą? Przyznam, że chciałbym odzyskać drożdże, ale jak się nie da to po prostu użyję innych... Edytowane 31 Października 2021 przez Igorrodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 3 godziny temu, Igorrodz napisał: Jakie są wasze sposoby na odfiltrowanie mango w milkshake mango tak, aby zminimalizować gushing? Ja filtrowałem przez pończoszki takie krótkie ( trzeba je kilka razy wygotować bo puszczą farbę ) , chyba zakładałem na rurkę 2 szt . Piwo było wcześniej solidnie schłodzone . Filtrowałem jakieś 3/4 jako bardziej klarowne , a później reszta do wcześniejszego zużycia . W obu przypadkach było czyste od " farfocli " nie wychodziło z butelki . 4 godziny temu, Igorrodz napisał: Lepiej dawać pulpę podczas burzliwej czy po zalaniu na cichą? Ja dawałem na cicha z tej racji ,ze piwo było dzielone na dwa rózne dodatki , ale z regóły właśnie dodaje sie na cichą . Po dodaniu pulpy nastąpi ponowna fermentacja ponieważ dostarcza sie dodatkowe cukry więc trzeba odczekac z butelkowaniem aż zakończy sie fermentacja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Do wiadra z którego zasysasz, druciak nierdzewny, zakladasz na koncowke rurki po stronie zasysajacej na to pończocha wygotowana, i na drugim koncu tez ponczocha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Cold crash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 robiłem kilka razy i zawsze dodawałem pulpę na cichą, u mnie sprawdza się 2-3 dniowy cold crash, i nie zasyssam do samego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się