Skocz do zawartości

Sposoby na odfiltrowanie mango w milkshake mango


Igorrodz

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie są wasze sposoby na odfiltrowanie mango w milkshake mango tak, aby zminimalizować gushing?

 

Lepiej dawać pulpę podczas burzliwej czy po zalaniu na cichą? Przyznam, że chciałbym odzyskać drożdże, ale jak się nie da to po prostu użyję innych...

Edytowane przez Igorrodz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, Igorrodz napisał:

Jakie są wasze sposoby na odfiltrowanie mango w milkshake mango tak, aby zminimalizować gushing?

Ja filtrowałem przez pończoszki takie krótkie ( trzeba je kilka razy wygotować bo puszczą farbę ) , chyba zakładałem na rurkę 2 szt . Piwo było wcześniej solidnie schłodzone . Filtrowałem jakieś 3/4 jako bardziej klarowne , a później reszta do wcześniejszego zużycia . W obu przypadkach było  czyste od "  farfocli " nie wychodziło z butelki . 

4 godziny temu, Igorrodz napisał:

Lepiej dawać pulpę podczas burzliwej czy po zalaniu na cichą?

Ja dawałem na cicha z tej racji ,ze piwo było dzielone na dwa rózne dodatki , ale z regóły właśnie dodaje sie na cichą . Po dodaniu pulpy nastąpi ponowna fermentacja ponieważ dostarcza sie dodatkowe cukry  więc trzeba odczekac z butelkowaniem aż zakończy sie fermentacja .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.