Izbor Mściwy Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Witam wszystkich, ostatnio po raz pierwszy uruchomiłem lodówkę żeby sterować temperatura fermentacji. Objętość moich warek ze względu na posiadany sprzęt to około 30l więc standardowy fermentor to średni pomysł, udało mi się koedys zakupić dwa fermentory 42l tylko mają już trochę za sobą i powoli zaczynam zastanawiać się nad zmianą. Dwa fermentory nie zmieszczą się w lodówce poza tym chciałbym jeden. Zastanawiam się nad stalowym tylko raczej pod wymiar czy znacie kogoś kto się takimi rzeczami zajmuje? Chyba że macie jakieś inne rozwiązanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monodem Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Ja kupiłem sobie beczkę z tworzywa 85 l. Wchodzi do lodówki na styk.Beczka śmierdziała plastikiem-wodorotlenek sodu jak zawsze okazał się niezawodny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekGaaD Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Fermzilla Gen3? Tylko niestety pojemność 35 lub 55 l. Bez gwintów bez siłowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazwa użytkownika Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 2 godziny temu, monodem napisał: Ja kupiłem sobie beczkę z tworzywa 85 l. Wchodzi do lodówki na styk.Beczka śmierdziała plastikiem-wodorotlenek sodu jak zawsze okazał się niezawodny. Ta beczka nadaje się do produkcji wyrobów alkoholowych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monodem Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Tak,oczywiście. Wykonana jest z HDPE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts