AndrzejKu Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) #45 Polskie Ale 5,0 kg pilzneński Strzegom 0,2 kg karmelowy czerwony Strzegom 52 st 15' 62 st 30' 72 st 30' 78 st 1' 30 g Marynka 60' 30 g Sybilla 15' 50 g Lubelski 0' 26l 13 BLG Drożdże Danstar Nottingham Na zimno 20 g sybilla Edytowane 13 Marca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) # 46 AIPA 9,0 kg pilzneński 1,3 kg monachijski typ I 0,8 kg carapils 0,5 kg karmelowy 30 0,3 kg karmelowy 300 68 st 60' 78 st 1' 30 g Iunga 60' 30 g Chinook 60' 20 g Citra 25' 20 g Mosaic 20' 30 g Centennial 15' 30 g Chinook 10' 30 g Cascade 5' 30 g Citra 0' 46l 16 BLG US-05 Na cichą I fermentator 20l 10 dni 40 g Galaxy 3 dni 40 g Chinook II frmentator 26 l 10 dni 50 g Mosaic 3 dni 40 g Citra Edytowane 20 Marca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Plan na sobotę #47 Dolne Miało być 3,0 kg pilzneński 1,0 kg żytni 0,8 kg karmelowy czerwony 0,5 kg monachijski typ I 0,4 kg owsiany Jest 3,5 kg pilzneński 1,0 kg żytni 0,3 kg karmelowy 300 0,5 kg monachijski typ I 0,4 kg owsiany 52 st 15' 62 st 40' 72 st 20' 78 st 1' 50 g Sybilla 60' Starter WLP 838 German lager na gęstwie od kolegi WiHuRa. Dziękuje Powinno wyjść 26l 13-13,5 BLG jest 26l 13 BLG Edytowane 13 Marca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Na moje oko to za dużo karmelowego, żyto ze swoją śliskością daje spore wrażenie pełni i piwo może wyjść trochę za ciężkie. No ale zamysłu Twojego nie znam i może właśnie takie ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Pierwszy raz robię z żytem więc specjalnego rozeznania nie mam. Dzięki za podpowiedź :-) Dodam trochę karmelowego 300 dla koloru Edytowane 7 Marca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) #48 Pils 8,0 kg pilzneński 2,0 kg monachijski I 0,7 kg carapils 0,3 kg karmelowy czerwony 0,1 kg zakwaszający 52 st 10' 62 st 20' 68 st 10' 72 st 30' 78 st 1' 20 g Premiant FWH 80 g Premiant 70' 30 g Saaz 25' 50 g Saaz 0' Gęstwa Urquell lager 43 l 16 BLG rozcieńczone 10 l kranówki 53 l 13 BLG Na cichą 7 dni 20 g Saaz Edytowane 20 Marca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) #49 Słoneczne ALE 100 IBU 5,0 kg pale ale 3,0 kg pilzneński 1,0 kg carapils 1,0 kg monachijski I 1,0 kg pszeniczny 52 st zasyp 68 st 60' 78 st 1' 50 g Iunga 70' 40 g Chinook 30' 40 g Galaxy 25' 40 g Mosaic 20' 40 g Cascade 15' 40 g Centennial 10' 40 g Chinook 5' 40 g Citra 0' +10 l wody 13 BLG 59 l Na zimno 10 dni 60 g Citra 30 g Cascade 10 g Chinook 25 g Centennial Edytowane 8 Maja 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 A może by tak dorzucić trochę trawy cytrynowej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 dorzuć będzie bardziej orzeźwiające ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Normalnie nie da orzeźwienia ale może na zimno trawa cytrynowa to w sumie efekt nie znany, ale nie przesadź bo też mydełko może dać. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Z lewej US-05 z prawej American Ale Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Czyli teoria, że US-05 i American Ale to to samo, została obalona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Czyli teoria, że US-05 i American Ale to to samo, została obalona. Dlaczego? Mógł np dać inną ilość drożdży i może są inne etapy fermentacji w obu fermentorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 obydwa zadane gestwą w odstępie 1 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) #50 AIPA " Pięćdziesiąta tituriru" 9,50 kg pilzneński 1,50 kg monachijski I 0,50 kg pszeniczny 0,50 kg carapils 0,50 kg karmelowy 150 0,50 kg karmelowy 300 52 st zasyp 68 st 60' 78 st 1' 50 g Apollo 60' 50 g Cascade 25' 50 g Mosaic 20' 50 g Amarillo 15' 50 g Pacifica 10' 50 g Ahtanum 5' 50 g Sorachi ace 0' na zimno 14 dni 100 g Citra 7 dni 50 g Centennial 7 dni 50 g Simcoe Edytowane 26 Maja 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Hej TomX w niedziele wraca do Krakowa i napisze do Ciebie w pw w sprawie gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Nie ma sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) To w środę #51 German Pilsner 9,0 kg pilzneński 1,5 kg monachijski 0,75 kg carapils 0,25 kg carabelge 52 st 10' 62 st 30' 72 st 30' 78 st 1' 75 g Marynka 60' 25 g Hallertauer Mittelfrueh 20' 25 g Hallertauer Mittelfrueh 15' 50 g Hallertauer Mittelfrueh 0' Edytowane 21 Maja 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) dobry ten dolniaczek z żytem właśnie ratuje mi życie przy myciu butelek, co się nazbierały po jakieś posiadówce Edytowane 22 Maja 2013 przez dobrzanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 oj tam oj tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) #52 Słoneczne Ale nr 2 7,50 kg pilzneński 3,50 kg pszeniczny 2,50 kg wiedeński 1,50 kg carapils 50 st zasyp 66 st 60' 78 st 1' 50 g Zeus 60' 25 g Zeus 30' 50 g Chinook 25' 50 g Mosaic 20' 50 g Centennial 15' 50 g Cascade 10' 50 g Sorachi Ace 5' 50 g Ahtanum 0' na zimno 7 dni Citra 100 g 5 dni Amarillo 50 g 5 dni Centennial 50 g 64 l 14 BLG gęstwa US-05 Edytowane 25 Czerwca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) # 53 AIPA "U mnie bez zmian" 8,0 kg pilzneński 2,0 kg monachijski 1,5 kg pszeniczny 1,7 kg carabelge 0,5 kg płatki owsiane 53 st zasyp 66 st 45' 72 st 15' 78 st 1' 20 g Apollo do zacierania 25 g Apollo FWH 20 g Chinook 60' 50 g Dr Rudi 30' 50 g Mosaic 25' 50 g Citra 20' 50 g Cascade 15' 50 g Chinook 10' 50 g Pacifica 5' 50 g Dr Rudi 0' Gęstwa US-05 Na zimno 50 g Citra 7 dni 50 g Simcoe 7 dni 50 g Centennial 3 dni 50 g Chinook 3 dni 50 g Cascade 2 dni Edytowane 15 Lipca 2013 przez AndrzejKu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Tiruriru Andrzej ma nową zabawkę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzanek Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 i jak się sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się