radar1111 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 (edytowane) 3kg słodu pszenicznego 2kg słodu pale ale 1kg słodu wiedeński 0,2kg płatki żytnie 0,5kg płatki pszenne 60min Casade 10g mosaic 10g 35min 5g casade i mosaic 5g 15min 5g casade i 5g mosaic 0min Casade 30g Mosaic 30g Simcoe 20g Zacieralem 66-67stopni i do tego mam pytanie czy temperatura nie za wysoka i co przez to moge osiągnąć w uwarzonym piwie bo książkowo opisują 62 stopnie jako przerwa maltozowa co się dzieje w temp wspomnianej 66-67 stopni (czy mam rację że będzie wytrawniejsze) Przyznaje się bez bicia nic nie kalkulowalem robię to tak trochę jako eksperyment co będzie to będzie jak to mówią do fermentacji dodaje pobrane wczoraj drożdże z piwka po fermentacji burzliwej fermentis US 05 liczę że ruszy. najgorzej, że nie mam pojęcia ile dać tej gęstwy mam zebrane ok 0,35litra daje to i niech się dzieje wola nieba. 1 raz robię to tak trochę niechlujnie to moja ok 8 Warka za opinie o tym co tu wyprawiam dziękuję również krytyczne może będzie pomocne to dla mnie w przyszłości . Jeżeli miałbym strzelać jaki to styl bym powiedział że Hazy Wheat IPA Edytowane 5 Sierpnia 2022 przez radar1111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Cześć, wyedytowałem temat bo rozlewał się strasznie. A merytorycznie (?) obstawiam Wheat IPA ale imo najlepiej odpowiedzieć, że to domowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Taki plus piwowarstwa domowego, że o ile nie wysyłasz na konkurs, to możesz zrobić co ci przyjdzie do głowy, nie martwiąc się jak to określić i czy się sprzeda. zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 A czemu nie napisać piwo z resztek? Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Bigos HoppySailor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi