Skocz do zawartości

Temperatura fermentacji


Zygfryd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie.W piwnicy gdzie od 5 dni

 trwa fermentacja Dry Stouta (drożdże Safale S04) spadła temperatura do 15'5 stopnia.Poczatkowo było 18 stopni.Poki co fermentacja przebiega prawidłowo z wyraźnym spadkiem BLg w pierwszych 3 dniach.Czy zostawić w takiej temperaturze czy lepiej przeniesc fermentor do pomieszczenia z wyższą temperatura?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.