jabol_01 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 poheftowany ale moga pospawac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 wyszedl tak paulox81, BoRkens, rolek86 i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Wygląda super. Kiedy warka testowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 za tydzien jeszcze musze spawy powytrawiac a pasty na miejscu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Byłbyś w stanie wykonać taki fermentor na zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 4 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 sam material to 3000 bedzie malo plus 3 tygodnie spawania mialem kega rury zawory a to co musialem kupic i tak wyszlo 2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 1 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 W dniu 19.01.2023 o 18:45, jabol_01 napisał: 360x70 wysokosc 360 z wysylka 640- firma STAFOR Janusz Szostak Wola Dębińska 373 32-852 Dębno Zamówiłem ten stożek, ale podstawa nie do końca jest okrągła, szczególnie w okolicach łączenia wzdłuż (sczepów). @jabol_01 Twój stożek był równy, czy też musiałeś go kształtować/doginać żeby dopasować do kega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 witam mysle ze nigdy nie bedzie idealny trzeba dopasowywac sam spawacz czy zlecasz komus ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek8l Opublikowano 10 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 znalazłem kogoś kto wykona za 500 ale 10sztuk trzeba by wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 12 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) W dniu 10.03.2023 o 20:41, jabol_01 napisał: witam mysle ze nigdy nie bedzie idealny trzeba dopasowywac sam spawacz czy zlecasz komus ?? Sam, w dodatku dopiero się uczę tiga ale stożek już dopasowałem prawie idealnie Edytowane 12 Marca 2023 przez paulox81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligeiro Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Cześć Wam a ktoś miał do czynienia z taki fermentorami, czy to coś warte zachodu? https://allegro.pl/oferta/pojemnik-fermentacyjny-fermentor-20-l-kranik-1-2-10747690472 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 18 godzin temu, ligeiro napisał: Cześć Wam a ktoś miał do czynienia z taki fermentorami, czy to coś warte zachodu? https://allegro.pl/oferta/pojemnik-fermentacyjny-fermentor-20-l-kranik-1-2-10747690472 Mały kąt stożka, mała średnica odbioru gęstwy, brak możliwości fermentacji pod ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 14 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 W dniu 12.03.2023 o 16:49, paulox81 napisał: Sam, w dodatku dopiero się uczę tiga ale stożek już dopasowałem prawie idealnie Pamietaj zeby sfazowac stozek tak zeby powierzchnia byla plaska paulox81 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 18 minut temu, jabol_01 napisał: Pamietaj zeby sfazowac stozek tak zeby powierzchnia byla plaska Dzięki, sfazowalem ogólnie dążę do tego żeby całkowicie pozbyć się szczeliny przed spawaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 W dniu 14.03.2023 o 18:14, paulox81 napisał: Dzięki, sfazowalem ogólnie dążę do tego żeby całkowicie pozbyć się szczeliny przed spawaniem. szczeliny nie moze byc ja zrobilrm przyzad do centrowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 48 minut temu, jabol_01 napisał: szczeliny nie moze byc ja zrobilrm przyzad do centrowania A jeszcze pytanko, jak spawałeś nogi to dawałeś osłonę argonu wewnątrz w razie gdyby przetop przeszedł na wylot i żeby nie pojawiły się kalafiory? I odnośnie pasywacji... Płukałeś czymś w środku żeby przyspieszyć pasywację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 nie dawalem argonu i nie pukalem potem spawy antioxem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 16 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 2 minuty temu, jabol_01 napisał: nie dawalem argonu i nie pukalem potem spawy antioxem ja mam Lot S GEL do trawienia, ale myślę też o czymś co pomoże w szybszej pasywacji. Fermentowałeś już w nim może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 tak teraz 3 warka siedzi paulox81 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Mój projekt utknął na etapie spawania stożka z kegiem i się poddałem Nie mam czasu i nerwów dłużej się z tym męczyć dlatego jeśli ktoś chciałby dokończyć projekt to chętnie odsprzedam to co udało mi się zrobić: Założenia projektu: fermentor stożkowy 30l Brutto (połączony stożek 10l + keg 20l) Kąt stożka 60 stopni Górne złącze triclamp 4 cale dolne złącze triclamp 2 cale Zostało tylko połączyć stożek (czyli chyba najtrudniejsza rzecz przynajmniej dla mnie ) i dospawać jakieś nóżki. Podczas sczepiania stożek zaczął się trochę odkształcać więc trzeba go naprostować od środka. Dodatkowo coś mi nie wyszła osłona argonowa od wewnątrz i na sczepach wyszły małe kalafiorki - do zeszlifowania za pomocą jakiegoś dremela lub innej małej szlifierki. Jeśli ktoś chciałby odkupić to chętnie odsprzedam: Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez paulox81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 ten keg to taki w otulinie byl ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Godzinę temu, jabol_01 napisał(a): ten keg to taki w otulinie byl ?? Nie, co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 bo te w otulinie cienki scianki a jak nie to dasz rade pospawac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 3 godziny temu, jabol_01 napisał(a): bo te w otulinie cienki scianki a jak nie to dasz rade pospawac Grubosc mam 1.5mm zarówno keg jak i stożek. Tak czy inaczej decyduje się kupić gotowca a projekt odsprzedać do ukończenia bardziej ode mnie zdolnemu spawaczowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol_01 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 jak by byl z 2mm to mozna by pospawac a 1.5 ciezko bedzie ale da sie nie bedzie ladnie ale nie ma byc ladnie ma dzialac probuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi