dori Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Jutro o 11stej rozpocznie się warzenie pierwszej warki BPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Baw się dobrze! Reszta będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 No nareszcie dobra wiadomość Mam nadzieję że zdążą do zabutelkować do grudnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 No pięknie pięknie Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 No nareszcie dobra wiadomość Mam nadzieję że zdążą do zabutelkować do grudnia Muszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 No nareszcie dobra wiadomość Mam nadzieję że zdążą do zabutelkować do grudnia Pewnie już jest zabutelkowane, a teraz wystarczy uwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 No wreszcie. Powodzenia DORI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Mam nadzieję że zdążą do zabutelkować do grudnia Muszą no ja muszę do 15 listopada zrobić piwo i taki pośpiech może być zgubą dla jakości... Mam nadzieję że warzenie w Cieszynie będzie dla Ciebie przyjemnością a piwo trafi w grudniu do sklepów i będzie wyśmienite Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Mało czasu kruca bomba :rolleyes: . kiedy następne warki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Może i czasu mało, o pianę możesz jednak się nie martwić, już jest bita: Pewnie już jest zabutelkowane, a teraz wystarczy uwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Mało czasu kruca bomba :rolleyes: . kiedy następne warki ? Eee tam... wcale nie tak mało. Następne warki pewnie co parę dni - to górna fermentacja więc nie będzie trwało to bardzo długo. A i piwo nie jest bardzo mocne więc leżakować długo nie musi. Będzie dobrze. Przyznaję, że już się nie mogę doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Mało czasu kruca bomba :rolleyes: . kiedy następne warki ? Eee tam... wcale nie tak mało. Następne warki pewnie co parę dni - to górna fermentacja więc nie będzie trwało to bardzo długo. A i piwo nie jest bardzo mocne więc leżakować długo nie musi. Będzie dobrze. Przyznaję' date=' że już się nie mogę doczekać. [/quote'] Fakt w przemysłowym idzie to szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Mało czasu kruca bomba :rolleyes: . kiedy następne warki ? Następne warki w sobotę i w niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 A na których garach? Na tym kanciatym? Czyli drożdżaki już są. Przeżyły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 A na których garach? Na tym kanciatym? Czyli drożdżaki już są. Przeżyły? W Cieszynie jest tylko jedna warzelnia Gotowanie więc odbywać się będzie w "kanciaku" Drożdże w Cieszynie będą z tego co wiem dopiero jutro, więc dowiemy się czy przeżyły podróż przez ocean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Drożdże w Cieszynie będą z tego co wiem dopiero jutro, więc dowiemy się czy przeżyły podróż przez ocean A jesli nie to .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Pewnie już jest zabutelkowane, a teraz wystarczy uwarzyć Mógłbyś coś więcej napisać o swojej teorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 mnie ciekawi fermentacja, bo przecież w Cieszynie warzą same lagery i na fermentowni jest raczej chłodno, to jak będzie wyglądać fermentacja górniaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 mnie ciekawi fermentacja, bo przecież w Cieszynie warzą same lagery i na fermentowni jest raczej chłodno, to jak będzie wyglądać fermentacja górniaka? Piecyki gazowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 mnie ciekawi fermentacja, bo przecież w Cieszynie warzą same lagery i na fermentowni jest raczej chłodno, to jak będzie wyglądać fermentacja górniaka? A Mastne jak fermentowali? he? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 mnie ciekawi fermentacja, bo przecież w Cieszynie warzą same lagery i na fermentowni jest raczej chłodno, to jak będzie wyglądać fermentacja górniaka? Dla przypomnienia w Cieszynie warzą/uwarzyli też ale czyli Mastne, więc jak widać się da PS Jacer był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 W Cieszynie jest tylko jedna warzelnia Gotowanie więc odbywać się będzie w "kanciaku" Drożdże w Cieszynie będą z tego co wiem dopiero jutro, więc dowiemy się czy przeżyły podróż przez ocean aaaaa, a bo tak Konieczny słabo tłumaczył. Po zwiedzeniu kilku browarów na trasie stwierdzam, że robią z tego jakieś tajemnice jak w bazie radzieckiej w Legnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Dla przypomnienia w Cieszynie warzą/uwarzyli też ale czyli Mastne, więc jak widać się da to ze dać się to wiem, bo mastne wyszło mnie tylko tak z wrodzona inżynieryjna ciekawość męczy jak to się w Cieszynie udało rozwiązać. Może po weekandzie się podzielisz informacją jak to jest rozwiązane o ile to nie będzie tajemnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Jak pamiętam to w 17st C fermentowali. Chyba wystarczy wyłączyć chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się