Pan Szczur Opublikowano 6 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 (edytowane) Dzień dobry, klika miesięcy temu kupiłem środek Five Star Saniclean, miałem kilka miesięcy przerwy, dzisiaj otworzyłem butelkę a tam w miejscu gdzie kiedyś było foliowe zamknięcie pojawiła się brązowa błonka, niestety zanim pomyślałem to ją zerwałem i wyrzuciłem ale na zdjęciu widać jaki przybrało kolor, czy to normalne? I co ważniejsze, czy to bezpieczne żebym go dalej stosował? Pozdrawiam Pan Szczur Edytowane 6 Maja 2023 przez Pan Szczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 6 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Możliwe że zaszła reakcja Starsanu z klejem na szyjce butelki. Albo infekcja😁. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Szczur Opublikowano 6 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Trudno, tym razem chyba po prostu OXI użyję z braku alternatyw, zawartość butelki też nabrała takiego lekko brązowawego odcieniu, tylko zastanawia mnie co się właściwie stało 👽 to co miałem w spryskiwaczu z kolei zupełnie nie zmieniło wyglądu a też raczej nie zadziała prawidłowo po tylu miesiącach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 6 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 21 minut temu, Pan Szczur napisał(a): co się właściwie stało A nie dostał się jakiś "syf" do butelki jak była otwarta podczas używania? Bezpośrednio albo np. coś przeniosło się na wieczku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Szczur Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Prawopodobnie tak musiało być, no nic, przy następnej butelce bardziej uważać, nie myślałem, że takie coś może się stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 7 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 A tam oprócz folii nie było czasem jeszcze papieru? Pewnie resztka papieru z zakrętki się rozłożyła. Ja tam się nie przejmuję i stosuję. W takim kwasie nie ma prawa za wiele przeżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Szczur Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 (edytowane) musiałaby być pod nakrętką hm...buteleczka leżała poziomo, jeśli faktycznie coś tam było to miałoby sens 🙈 też mi się wydaje, że w takiej chemii to niespecjalnie miało prawo się coś rozwinąć Edytowane 7 Maja 2023 przez Pan Szczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alien844 Opublikowano 8 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Duża różnica między Starsanem a Sanipro ? Mam Sanipro ale kończy się i tak się zastanawiam nad Starsanem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Szczur Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Osobiście nie mam doświadczenia, pieni się, infekcji nie miałem (raz używałem przy butelkowaniu) chyba działa 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyPL Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 WItam Czy starsan ma jakiś termin przydatności do użycia? Po rozcieńczeniu w wodzie demineralizowanej momentalnie robi się mętny, chociaż pasek lakmusowy zabarwia się no około 2 PH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Jak ma pH poniżej 3,5 to jest ok. Piszą w necie, że brak klarowności może występować,, gdy butelka SS jest starsza jak rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi