kam.suder Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Witam robiłem lagera wczoraj wieczorem, dziś rano mieliśmy dodać drożdże, niestety kolega spartolił robote(nie mamy drożdży) Pytanie ile może stać brzeczka bez dodania drożdży? Brzeczka jest już w fermentatorze, Czy jak zamówię drożdże do lagera i przyjdą mi we wtorek to ma to sens? Ps mamy drożdże s04 ale nie chce ich dodawać do lagera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Dodanie drożdży we wtorek jest bardzo ryzykowne. Można ewentualnie trzymać brzeczkę w jak najniższej temperaturze. Ja bym wsypał te suchary co mam albo zamroził do wtorku, przegotował z 10 minut i dopiero wsypał lagerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Do wtorku to trochę długo, ja bym nie zaryzykował czekac powyżej 24 godzin. Poszukaj piwowarów w okolicy, może ktoś poratuje cię drożdżami lub gęstwą. A jak nie znajdziesz to ja zadałbym te S-04.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) 34 minuty temu, kam.suder napisał(a): Witam robiłem lagera wczoraj wieczorem, dziś rano mieliśmy dodać drożdże, niestety kolega spartolił robote(nie mamy drożdży) Pytanie ile może stać brzeczka bez dodania drożdży? Brzeczka jest już w fermentatorze, Czy jak zamówię drożdże do lagera i przyjdą mi we wtorek to ma to sens? Ps mamy drożdże s04 ale nie chce ich dodawać do lagera Napisz skąd jesteś. Może jakaś dobra dusza z okolicy poratuje... minutę temu, mkrawc napisał(a): Poszukaj piwowarów w okolicy Widzę, że się zdublowaliśmy w odpowiedziach 😉 Edytowane 25 Listopada 2023 przez dzejkej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam.suder Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Jestem z Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 W Krakowie ludzi od groma. Ja akurat nie mam wolnych lagerowych, mam s-33, ale to blisko do s-04. Jak nikt się tu nie zgłosi to napisz na ostry dyżur.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam.suder Opublikowano 25 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 To gdzie mam napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawc Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 https://piwo.org/forums/topic/5086-ostry-dy%C5%BCur-w%C4%85tek-tylko-dla-potrzebuj%C4%85cych-pilnej-pomocy/Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 W krakowie na topolowej jest sklep alembik Maja otwarte w sobote. Zadzwon do nich mpze jeszcze sie ktos idezwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Jestem z KrakowaPisz też na FB jewarzka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismus2 Opublikowano 25 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2023 Napisz lub zadzwoń do browaru Kazimierz lub AGH, poratują gęstwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi