Szumidło Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Gęstwa SafLager W-34/70. Pytanie: dobre drożdże to te powyżej czy poniej poziomu brzeczki? Czy tu i tu? Wcześniej w fermentorze wszystko było na dole... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Jak nie ma dużej różnicy w kolorze, to raczej nie ma podziału na dobre - złe. Tu wygląda, jakby część drożdży podjęła pracę po przelaniu - ale to nie oznacza, że dolne są już martwe Szumidło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Wszystko wygląda na zdrowe. Pewnie w słoiku podniosłeś temp. i drożdże ruszyły. Lał bym do kolejnego piwa Szumidło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Wspaniała sprawa. Najlepsze ze one są bezproblemowe i przewidywalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się