piepszot Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja Tak, tak, są takie. Parę stron na dowód ich popularności: https://www.kissmybrew.com/beers-without-hops/ https://draftmag.com/beer-without-hops/ https://www.unknownbrewing.com/hop-free-beers/ Piwa te zwane są "gruit" (po holendersku czyta się zupełnie inaczej ) Osobiście nie mam nic przeciwko smakowi chmielu - nawiasem mówiąc lubię bardzo gorzkie piwa, z jak najmniejszą zawartością słodyczy. Niemniej, wolałbym, chmiel wyeliminować na rzecz, np. piołunu. A dlaczego, wkrótce wyjaśnię. -- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Maja Udostępnij Opublikowano 24 Maja Fajny "content" na bloga czy do soszjali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepszot Opublikowano 27 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja W dniu 24.05.2024 o 15:42, piepszot napisał(a): Zgodnie z obietnicą, informacje o piwie, po opublikowaniu których, zamordowano autora poniższego wideo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja @piepszot pierwszy post zapowiadał wpis o gruitach, drugi linkuje jakieś niezwiązane z piwowarstwem treści. Przenoszę do Hyde Parku i proszę wyedytuj swój post bo wkleiłeś treść jak cytat - jest nieczytelne. Z filmu dałem radę obejrzeć tylko kilka chwil i po dwóch poniższych odpuściłem: 1. Piwo i chmiel to nic innego tylko otwarta wojna, którą toczą właśnie siły ciemności od dawien dawna 2. Tysiąca lat temu ludzkość nie znała piwa - może znała, może nie znała. 3. Słownikiem medycznym - humulus lupus. Myślę. że promowanie takich bzdetnych treści jest szkodliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2 godziny temu, zasada napisał(a): @piepszot pierwszy post zapowiadał wpis o gruitach, drugi linkuje jakieś niezwiązane z piwowarstwem treści. Przenoszę do Hyde Parku i proszę wyedytuj swój post bo wkleiłeś treść jak cytat - jest nieczytelne. Z filmu dałem radę obejrzeć tylko kilka chwil i po dwóch poniższych odpuściłem: 1. Piwo i chmiel to nic innego tylko otwarta wojna, którą toczą właśnie siły ciemności od dawien dawna 2. Tysiąca lat temu ludzkość nie znała piwa - może znała, może nie znała. 3. Słownikiem medycznym - humulus lupus. Myślę. że promowanie takich bzdetnych treści jest szkodliwe. Czyli nie dojechałeś do reptilian i osób owadzich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 45 minut temu, x1d napisał(a): Czyli nie dojechałeś do reptilian i osób owadzich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 12 godzin temu, piepszot napisał(a): Zgodnie z obietnicą, informacje o piwie, po opublikowaniu których, zamordowano autora poniższego wideo: Tak zamordowano, że co kilka dni publikuje filmik na youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi