pavulonek Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Mógłby ktoś jakąś małą charakterystykę takiej czeskiej desitki walnąć? To nie jest BJCPowe piwo. Ani w sklepach nie ma go wśród zestawów, żeby jakiś pogląd na skład surowcowy sobie wyrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) 100% pilzneński, goryczka pod 25-30 IBU. Edytowane 12 Listopada 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Mógłby ktoś jakąś małą charakterystykę takiej czeskiej desitki walnąć? To nie jest BJCPowe piwo. Ani w sklepach nie ma go wśród zestawów, żeby jakiś pogląd na skład surowcowy sobie wyrobić. Myślę, że spokojnie czeski pils z obniżonym ekstraktem do 10°Blg będzie pasował, http://www.wiki.piwo.org/index.php/Bohemian_Pilsener Swoją drogą jakieś widełki ekstraktu muszą być. Czy 10,9 to jeszcze desitka? A jak zrobić od 9°Blg do 11°Blg, to co to będzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 100% pilzneński, goryczka pod 25-30 IBU. naprawdę 100% pilsa?? nie bywają desitki nieco ciemniejsze?? troszeczkę karmelowe? w sumie nie wiem, to pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 no dobra to jak z ta kategoria? bo juz trzy opakowania lagerowych drozdzy mam i nie wiem od ktorych rozpoczac sezon. Czas najwyzszy podjac decyzje, please, please. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja też jestem za jakimś lekkim piwkiem (do 12°Blg) w czeskim stylu - obojętnie czy jacne, czy cerne.. czy polotmave Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 100% pilzneński' date=' goryczka pod 25-30 IBU.[/quote']naprawdę 100% pilsa?? nie bywają desitki nieco ciemniejsze?? troszeczkę karmelowe? w sumie nie wiem, to pytam Też nie wiem. Wydaje mi się, że ciemniejszy kolor to z dekokcji, a nie ze słodów karmelowych... Dla mnie to taki pilzner, tylko mniej ekstraktywny i co za tym idzie mniej nachmielony, żeby utrzymać ten sam balans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) upssss..... nie ten wątek (Dalej jestem za doopelbockiem a więcej za wędzonym.) Edytowane 16 Listopada 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dalej jestem za doopelbockiem a więcej za wędzonym. A nie chciałeś tego piwa na konkurs w Spiżu? W sumie to fajnie jakby kategorie tak dopasować, żeby się nie powtarzały.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dalej jestem za doopelbockiem a więcej za wędzonym. A nie chciałeś tego piwa na konkurs w Spiżu? W sumie to fajnie jakby kategorie tak dopasować' date=' żeby się nie powtarzały..[/quote'] Dogadajcie się chłopaki, bo sezon zimowy trzeba sobie rozplanować Zakupy zrobić itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dalej jestem za doopelbockiem a więcej za wędzonym. A nie chciałeś tego piwa na konkurs w Spiżu? W sumie to fajnie jakby kategorie tak dopasować' date=' żeby się nie powtarzały..[/quote'] Dogadajcie się chłopaki, bo sezon zimowy trzeba sobie rozplanować Zakupy zrobić itp. uppps... Nie ten wątek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dalej jestem za doopelbockiem a więcej za wędzonym. A nie chciałeś tego piwa na konkurs w Spiżu? W sumie to fajnie jakby kategorie tak dopasować' date=' żeby się nie powtarzały..[/quote'] Dogadajcie się chłopaki, bo sezon zimowy trzeba sobie rozplanować Zakupy zrobić itp. W sumie to możemy jedynie składać propozycje a decyzja i tak należy pewnie do elroya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 To ja rzuce kategorią a moze Maibock/Helles Bock http://www.wiki.piwo.org/index.php/Maibock/Helles_Bock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutimar Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 A może Tmave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja myślę, że takie piwo stołowe dolnej fermentacji 8-10°Blg byłoby fajną i nowatorską kategorią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Dwóch kategorii nie damy rady. Zaproszenie do konkursu pojawi się na pewno jeszcze w tym miesiącu. Cześć, Wiadomo coś już w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Furda konkurs, gorzej że nie wiadomo nic o Zlocie, o, i to jest niepokojąca wiadomość! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Nie ma się co niepokoić. Nie dałem rady finalizować ustaleń w tym roku, bo właściciele praktycznie wszystkich ośrodków, ze względu na sytuację polityczno/finansową nie chcą się na nic decydować w przypadku większych grup. Jestem w połowie stycznia poumawiany i będę informował o szczegółach. Fakty są następujące: Zlot: Okolice bliskie lub zbliżone do poprzednich zlotów. Realny termin 20-22 kwiecień. Konkurs: Finał odbędzie się w Krakowie około tygodnia przed zlotem, kategoria zostanie podana zaraz w nowym roku i nie będzie się zaczynała od żadnej cyfry i litery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Realny termin 20-22 kwiecień. Z przyczyn osobistych trzymam kciuki, żeby jednak nie był to ten weekend kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Konkurs: Finał odbędzie się w Krakowie około tygodnia przed zlotem, kategoria zostanie podana zaraz w nowym roku i nie będzie się zaczynała od żadnej cyfry i litery To zadam pytanie inaczej: czy drożdże Czech Pils pasują do tej kategorii? Bo nie wiem czy aktywować, czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Uważam, że tak W weekend podam wszystkie szczegóły, opracuję tylko regulamin i formatkę zgłoszeniową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 OK! Saszetka rozbita, prawie w weekend będzie gotowy starter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Szlag, czuję niedosyt stylów brytyjskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Coś już wiadomo w temacie? Co warzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Tomek, zdradź w końcu co to za tajemnicza kategoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się