elroy Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Witajcie Kilka pierwszych faktów dotyczących II Konkursu o Puchar Piwo.org [*] Przygotujcie swoje kadzie i piwnice na piwa w stylu Oktoberfest. [*] Konkurs odbędzie się w kwietniu 2011 [*] Patronem merytorycznym i przewodniczącym Jury będzie znany Wam Rafał Kowalczyk z Browarzyciel.pl [*] Jury będzie przeszkolone pod kątem oceny tego stylu piwa [*] Skład sędziowski będzie, taką mam nadzieję, najbardziej zbliżony do poprzedniej edycji. [*] Formularz rejestracyjny, oraz szczegóły logistyczne podam już w nowym roku kalendarzowym Do dzieła Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Lepiej nie mogło być, akurat mam gęstwę Munich Lager! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Lepiej nie mogło być, akurat mam gęstwę Munich Lager! Ja będę miał w środę. Miałem to piwo warzyć w najbliższej przyszłości, jest w miom guście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Pomocny link: http://www.piwo.org/forum/t337-Piwo-Marcowe-Oktoberfest-i-Lagery-wiedenskie.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 a ja mam paczkę bavarian lagerów i właśnie przestałem się zastanawiać jaki będzie pierwszy lager w tym sezonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 "Marcowe" to było moje pierwsze uwarzone piwo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 To będzie tylko jedna kategoria na konkurs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 ja spróbuję na bohemian lager marcowe, dobry wybór - smakuje większości piwowarów i piwoszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 To będzie tylko jedna kategoria na konkurs? Tak, będzie jedna kategoria konkursowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Cześć No to już wiem czego w tym sezonie nie warzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 Cześć No to już wiem czego w tym sezonie nie warzę A dlaczego :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Jak Pan Bóg będzie chciał, żebym wziął udział w tym wyścigu, to ześle mrozy po -20°C - inaczej to chyba temperatura nie spadnie mi w piwnicy do poziomu lagerowego. A jak będzie chciał mnie pokarać za grzechy, to ześle te mrozy w marcu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiuzeb Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 mróz od 25go ma być Link to comment Share on other sites More sharing options...
skybert Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 mróz od 25go ma być tymczasem w Rzeszowie wczoraj było blisko 20°C! w piwnicy 16 wiec marcowe musi pewnie poczekać do grudnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 [*] Formularz rejestracyjny, oraz szczegóły logistyczne podam już w nowym roku kalendarzowymDo dzieła Czy będzie można przywieść piwo na Zlot jak rok temu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted February 13, 2011 Author Share Posted February 13, 2011 [*] Formularz rejestracyjny' date=' oraz szczegóły logistyczne podam już w nowym roku kalendarzowymDo dzieła [/quote'] Czy będzie można przywieść piwo na Zlot jak rok temu? Nie bardzo - piwa chciałbym przywieźć do Wisły już w czwartek, żeby ochłonęły po stresach przesyłkowych i dobrze się schłodziły. Kwiecień ponoć ma być dość ciepły... A przy okazji - między środą a piątkiem pojawi się formularz rejestracyjny, oczywiście będę informował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Formularz rejestracyjny już od jutra na głównej stronie piwo.org - proszę przygotowywać piwa Jedna zmiana - po namyśle decyduję, że piwa można dostarczyć osobiście podczas Zlotu, ale koniecznie proszę przekazać mi je w piątek. Oczywiście formularz należy wypełnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
havran1 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Formularz rejestracyjny już od jutra na głównej stronie piwo.org - proszę przygotowywać piwa Jedna zmiana - po namyśle decyduję, że piwa można dostarczyć osobiście podczas Zlotu, ale koniecznie proszę przekazać mi je w piątek. Oczywiście formularz należy wypełnić. Bo do soboty może ich już nie być i nie będzie co oceniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Formularz rejestracyjny już od jutra na głównej stronie piwo.org - proszę przygotowywać piwa Jedna zmiana - po namyśle decyduję, że piwa można dostarczyć osobiście podczas Zlotu, ale koniecznie proszę przekazać mi je w piątek. Oczywiście formularz należy wypełnić. Cieszy nas to bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 17, 2011 Author Share Posted March 17, 2011 Zapraszam do zapoznania się z regulaminem i oczekuję na pierwsze piwa http://www.piwo.org/2011/03/1054/ edit: kilka osób pytało - tak można podrzucać do mnie bezpośrednio do sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Zapraszam do zapoznania się z regulaminem i oczekuję na pierwsze piwa http://www.piwo.org/2011/03/1054/ edit: kilka osób pytało - tak można podrzucać do mnie bezpośrednio do sklepu Heh, Tomku, ja wiem że czas leci za szybko ale już od 3 miesięcy mamy rok 2011 i 2 konkurs nie może odbyć się w roku 2010, jak to jest napisane na banerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
somek Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Hehe.. rzeczywiście.. Pewnie było kopiuj - wklej z poprzedniego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 O Lecę poprawić edit: oczywiście to zawsze wina tego copy/paste Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Piwo dowiozę w piątek na zlot - formularz razem z piwem czy teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 18, 2011 Author Share Posted March 18, 2011 Jeżeli możesz, to już teraz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts