Izbor Mściwy Opublikowano 4 Października Udostępnij Opublikowano 4 Października Cześć, zamierzam uwarzyć Amerykańskiego portera 15blg około 30l. Potrzebowałbym porady jak go nachmielic. Planowałem użyć chinooka (70g mam w zamrażarce) i amora preta(200g w zamrażarce) Oprócz tego posiadam inne chmiele: Motueka 120g Centennial 50g Oktawia 200g Galaxy 100g Magnum 100g Jestem ciekaw waszych propozycji z góry za wszystkie dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutombo Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października Mój amerykański porter 15.5 BLG, IBU 45, EBC 60. Piwo zdobyło srebrny medal na konkursie w Budapeszcie w 2019r Słody: Pale ale 82%, monachijski 7%, barwiący 6% (bez łuski), aromatic 5% wszystkie słody Viking Malt, drożdże US-05, chmielenie: 30g Columbus na 60min, 25g Citra na 10min, 25 Centennial na 5min, po 25g Citry i Centennial po wyłączeniu palnika. Citrę można zastąpić Galaxy, a Columbus Magnum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LunarCipher Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października W dniu 4.10.2024 o 20:30, Izbor Mściwy napisał(a): Cześć, zamierzam uwarzyć Amerykańskiego portera 15blg około 30l. Potrzebowałbym porady jak go nachmielic. Planowałem użyć chinooka (70g mam w zamrażarce) i amora preta(200g w zamrażarce) Oprócz tego posiadam inne chmiele: Motueka 120g Centennial 50g Oktawia 200g Galaxy 100g Magnum 100g Jestem ciekaw waszych propozycji z góry za wszystkie dziękuję. Goryczka: Użyj Magnum (30-35 g) do wstępnego wrzenia (60 minut), aby uzyskać zrównoważoną goryczkę. Chmiele te mają neutralny smak, co czyni je dobrym bazowym chmielem goryczkowym. Aromat i smak: dodać łososia Chinook (70 g) 15 minut przed końcem gotowania. Nada delikatnego aromatu i przyjemnego iglastego i cytrusowego odcienia. Na koniec: na etapie chłodzenia dodaj Octavię (50-70 g), aby uzyskać złożony aromat z nutami jagód i owoców. Ununul 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października (edytowane) 1 godzinę temu, LunarCipher napisał(a): Goryczka: Użyj Magnum (30-35 g) do wstępnego wrzenia (60 minut), aby uzyskać zrównoważoną goryczkę. Chmiele te mają neutralny smak, co czyni je dobrym bazowym chmielem goryczkowym. Aromat i smak: dodać łososia Chinook (70 g) 15 minut przed końcem gotowania. Nada delikatnego aromatu i przyjemnego iglastego i cytrusowego odcienia. Na koniec: na etapie chłodzenia dodaj Octavię (50-70 g), aby uzyskać złożony aromat z nutami jagód i owoców. Ten łosoś w jakiej postaci? Wędzony czy na surowo? ps AI sie zarejestrowało? Edytowane 19 Października przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LunarCipher Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października 18 minut temu, anteks napisał(a): Ten łosoś w jakiej postaci? Wędzony czy ba surowo? ps AI sie zarejestrowało? Zarejestrowany w sensie? Czy za to płacę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października 8 minut temu, LunarCipher napisał(a): Zarejestrowany w sensie? Czy za to płacę? Piiwo.org jest darmowe. Co z tym łososiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października 51 minut temu, LunarCipher napisał(a): Zarejestrowany w sensie? Czy za to płacę? Sprawdzaj posty przed wysłaniem jeśli jesteś człowiekiem: pisanie o łososiu Chinook jest powiedzmy, zastanawiające (kompromitujące?). Jeśli jesteś botem nic nie sprawdzaj, nic nie pisz, nie zostawaj z nami na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października 4 godziny temu, LunarCipher napisał(a): Goryczka: Użyj Magnum (30-35 g) do wstępnego wrzenia (60 minut), aby uzyskać zrównoważoną goryczkę. Chmiele te mają neutralny smak, co czyni je dobrym bazowym chmielem goryczkowym. Aromat i smak: dodać łososia Chinook (70 g) 15 minut przed końcem gotowania. Nada delikatnego aromatu i przyjemnego iglastego i cytrusowego odcienia. Na koniec: na etapie chłodzenia dodaj Octavię (50-70 g), aby uzyskać złożony aromat z nutami jagód i owoców. Ten post serio wyglada jakby jakis AI czat go wygenerowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października 51 minut temu, Ununul napisał(a): Ten post serio wyglada jakby jakis AI czat go wygenerowal Ale chyba jakiś wczesny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LunarCipher Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października Spokojnie chłopaki, pisałem używając AI, bo chciałem pomóc. Teraz możesz zapytać AI o wszystko i uzyskać odpowiedź. Jak inaczej mogę Ci udowodnić, że nie jestem botem? 🫣🤨 Jestem z Ukrainy, teraz mieszkam w Polsce, uczę się języka, przepraszam za błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się