Txs Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Witam, planuję uwarzyć risa 25-30blg 15l. W tę sobotę będę warzył stouta na 3 pokoleniu gęstwy i pytanie mam o to czy ten stout musi mieć mało blg (12) czy może być trochę mocniejszy (np 15 blg) aby gęstwa do risa była w porządku? Drugie pytanie to czas między warzeniem tych piw będzie wynosił 3 tygodnie. Czy gęstwa przez 3 tygodnie nie straci swojej mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia @Txs 1.Może 2.Pomiędzy warzeniem 3 tygodnie ? To przecież ledwo skończy fermentację i zlejesz tego stouta to zrobisz na świeżej risa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Txs Opublikowano 11 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 3 tygodnie od zebrania gęstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Im szybciej tym lepiej. Dodaj pożywkę i blenderem mocno napowietrz.Masz lodówkę i sterownik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 12 Grudnia Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 8 godzin temu, Txs napisał(a): 3 tygodnie od zebrania gęstwy Kalkulator i policzyć ile jej trzeba przy takim wieku, stawiam, że około 700-900ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się