kocur8787 Opublikowano Sobota o 17:40 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:40 Siema, mam pytanie czy da się zrobić piwo z samego suchego słodu takiego w proszku ? Czy używać jako dodatek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano Sobota o 17:43 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:43 Mowisz o ekstrakcie slodowym ? Da rade zrobic piwo zarowno z ekstraktu suchego jak i plynnego tylko nigdy do konca nie wiesz z jakich slodow on powstał. kocur8787 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocur8787 Opublikowano Niedziela o 05:47 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 05:47 Tak, chodzi mi o suchy ekstrakt, dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano Niedziela o 10:44 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:44 Można , tylko czy ma sens ekonomiczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano Niedziela o 11:00 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:00 Tak jak @anteks pisze, może zostaw sobie ten suchy ekstrakt do wykorzystania na startery lub ewentualne korekty blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano Niedziela o 11:26 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:26 30 minut temu, dzejkej napisał(a): Tak jak @anteks pisze, może zostaw sobie ten suchy ekstrakt do wykorzystania na startery lub ewentualne korekty blg? Ogólnie to suchy ekstrakt to zło. Drogie, upierdliwe w przechowywaniu po otwarciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano Niedziela o 19:54 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:54 Jak jestes leniem i nie chce Ci sie sprzatac kadzi ze slodu to zaopatrz sie w taki duzy worek na cala kadz, wrzuc tam slody i po zatarciu wyciagnij worek, odcieknij. Pozniej tylko mloto do smieci, a worek wyplukac umyc i wyprac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Spokojnie można zrobić. Na początku to jest dobra nauka i szybko zrobisz. Nie potrzeba większego garnka.Masz też puszki już z chmieleniem. Łączysz 2 puszki i masz piwo.Fermentacja najważniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 47 minut temu, INTseed napisał(a): Spokojnie można zrobić. Na początku to jest dobra nauka i szybko zrobisz. Nie potrzeba większego garnka. Masz też puszki już z chmieleniem. Łączysz 2 puszki i masz piwo. Fermentacja najważniejsza Są suche ekstrakty nachmielone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu Oddzielnie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się