anteks Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Drożdże YS103 Chico 2.0 Ale Ktoś używał? Jakieś opinie? https://yeastsidelabs.com/product/chico-2-0-west-coast/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Nie używałem, ale jest to chyba szczep, którego używają w browarze Sierra Nevada. Jako substytut polecają US-05 ale chyba z charakterystyki wynika, że te Chico pracują niżej i trochę lepiej odfermentowują.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu O! Nowy polski lab! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Chyba nie taki super nowy, bo Kamil już długo bawi się w "drożdże" i można je sobie pozyskać np. z MoonLarka (w formie z puchy, bo mnie pasteryzują). Komercyjnie dla browarów na 10hl. Ale polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Używałem, z 16,7 Blg odfermentowało do 3,2 Blg, dość czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi