anteks Opublikowano Środa o 15:36 Udostępnij Opublikowano Środa o 15:36 Drożdże YS103 Chico 2.0 Ale Ktoś używał? Jakieś opinie? https://yeastsidelabs.com/product/chico-2-0-west-coast/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano Środa o 15:59 Udostępnij Opublikowano Środa o 15:59 Nie używałem, ale jest to chyba szczep, którego używają w browarze Sierra Nevada. Jako substytut polecają US-05 ale chyba z charakterystyki wynika, że te Chico pracują niżej i trochę lepiej odfermentowują.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano Środa o 17:30 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:30 O! Nowy polski lab! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano Środa o 17:37 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:37 Chyba nie taki super nowy, bo Kamil już długo bawi się w "drożdże" i można je sobie pozyskać np. z MoonLarka (w formie z puchy, bo mnie pasteryzują). Komercyjnie dla browarów na 10hl. Ale polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano Środa o 18:56 Udostępnij Opublikowano Środa o 18:56 Używałem, z 16,7 Blg odfermentowało do 3,2 Blg, dość czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się