Molik Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu cześć, Kolega uwielbia raciborskie piwo. Czy ktoś może mnie naprowadzić na składniki użyte i jakieś proporcje podstawowe? Jakąś "recepturę bazową wraz z chmieleniem"? W sumie to cokolwiek od czego mógłby człowiek wystartować by spróbować odtworzyć smak. Niestety sam jestem zielony i nie umiem mu doradzić jakie słody/chmiele nawet mógłby spróbować. Dziękuję za zrozumienie i ewentualne odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Ostatni raz piłem Raciborskie kilka lat temu, ale dobrze pamiętam, że było specyficznie słodkie jak na styl. Gdybym próbował je odtworzyć, to użyłbym którejś ze konkursowych receptur na jasne pełne (np. z receptur na wiki), część słodu pilzneńskiego na monachijski/wiedeński i zacieranie w okolicach 68-69'C. Molik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się