Lisek50 Opublikowano wczoraj o 17:08 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:08 Pytanie czy próbował ktoś zrobić piwo łącząc ze sobą 2 różne ekstrakty słodowe np. pszeniczny ekstrakt z kukurydzianym itp? Skoro w recepturach łączymy ze sobą też różne słody to myślę że pomieszanie ekstraktów może dać równie ciekawy efekt, ale proszę o jakieś sugestie. Może ktoś już kombinował z ekstraktami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano wczoraj o 18:04 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:04 Mieszałem różne, ale to było dawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł76 Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Cześć, może się mylę, ale np. ekstrakt pszeniczny nie jest tylko z pszenicy, ale również z dodatkiem jęczmienia. Pozdrawiam, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Dokładnie tak, ekstrakty pszeniczne zazwyczaj produkuje się 50-70% słodu pszenicznego, resztę stanowi słód jęczmienny. @Lisek50 dużo warzymy z ekstraktów, często mieszamy różne ekstrakty lub też dodajemy do namaczania słody specjalne. Na bazie ekstraktów mamy w sklepie kilkadziesiąt różnych zestawów https://homebrewing.pl/na-bazie-ekstraktow-c-45_47.html, a na blogu https://www.blog.homebrewing.pl/ też znajdziesz trochę inspiracji. Edytowane 15 godzin temu przez dori Lisek50 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Polecam ten sklep. Ekstra jakość towaru i pełny profesjonalizm🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek50 Opublikowano 7 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Korzystałem z tego sklepu, miałem zestawy piwne na ekstraktach Czyli jednak można kombinować, dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi