Wiktor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 to będziemy oblewać zmianę moim duvelem. Dziś wieczorem jak zjawi się mój pomocnik zrobimy próbę smaku co to by jutro wtopy nie było. Ew. zastosujemy technikę poprawy smaku "na Pierona" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ew. zastosujemy technikę poprawy smaku "na Pierona" Ew. poprawa smaku "na Pierona" możliwa jest tylko w przypadku kwasa dobitnie udanego po wcześniejszym przeszkoleniu "jak to ma być". Do zwykłych kwasożurów jest to NIEDOPUSZCZALNE !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 kwasy wybitnie udane znaczy czysto mlekowe, bez nut octowych, z posmakiem końskiej derki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 z posmakiem końskiej derki? A co to takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 z posmakiem końskiej derki? A co to takiego? Pieron, derką okrywa się konia kiedy jest np zimno, to taki a'la kocyk, i wtedy ta derka przechodzi końskim zapachem. Taki zapach dostajesz w piwach fermentacji spontanicznej W Z.Górze piwem o takim zapachu częstował wogosz, Josefik się nim delektowal, mnie włosy stawały dęba, a byłem mocno znieczulony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 oj Pieronie wyszło, że Karola Maja nie czytywałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Przywiozę do Wisły 2 piwa ze wspaniałą końską derką, wzbogaconą o znakomite nuty fekalne, będziesz sie mógł Pioron podelektować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 No to będziemy się delektować i próbować, tylko co ta derka nie ostanie u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Przywiozę do Wisły 2 piwa ze wspaniałą końską derką, wzbogaconą o znakomite nuty fekalne, będziesz sie mógł Pioron podelektować Zastanawia mnie, w jaki sposób uzyskałeś zadawalające nuty fekalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Przemo proszę, ktoś to piwo będzie musiał wypić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zacząłem się zastanawiać czy jechać do Wisły. Po derki i fekalia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zacząłem się zastanawiać czy jechać do Wisły. Po derki i fekalia? W końcu musi być jakieś odstępstwo od normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 To był żart oczywiście. Ale bakterie e.coli faktycznie działają w lambikach: http://www.beerbrewer.co.uk/beer/how-lambic-beer-ferments/ Strains of Klebsiella aerogene, Escherichia coli, Citrobacter freundii and Hafnia alevi are also active at this point. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 z posmakiem końskiej derki? A co to takiego? Pieron' date=' derką okrywa się konia kiedy jest np zimno, to taki a'la kocyk, i wtedy ta derka przechodzi końskim zapachem. Taki zapach dostajesz w piwach fermentacji spontanicznej W Z.Górze piwem o takim zapachu częstował wogosz, Josefik się nim delektowal, mnie włosy stawały dęba, a byłem mocno znieczulony [/quote'] Bez przesady Przemo .Piwo było pijalne , a to bez dodatków smakowych było chyba najlepsze - koń w czystej postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Wena,przecież ma być konkurs kwasów,dlatego je wiozą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Przywiozę do Wisły 2 piwa ze wspaniałą końską derką, wzbogaconą o znakomite nuty fekalne, będziesz sie mógł Pioron podelektować Więc podsumowując degustację na którą się załapałem to jestem pod wrażeniem po pierwsze primo jakości wyżej wymienionych - piwa były naprawdę przednie po drugie primo faktem że Coder zasypał nas taką różnorodnością niszowych piw że nie wiem czy reszta użytkowników forum zebrała by podobną ilość łącznie żeby dorównać Coderowi. po trzecie primo poniekąd wynikające z po drugie primo Fakt że komuś się chce "bawić" a w zasadzie eksperymentować na taką skalę z robaczkami w piwie nie przez wszystkich przecież docenianych /marudzących coś o końskiej derce / zasługuje na uznanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Doceniasz je Krzysiu, bo jesteś smakosz. Końskiej derki jeszcze nie miałem, ale jeśli się trafi to możesz na mnie liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 CODER jest mistrzem w piwach nazwałbym je eksperymentalne. Przykro mi, że nie poznałem się na jakości tych piw. Nie dla mnie takie smaki, wolę jednak tradycyjne piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się