elroy Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Kolega Wiktor działa Zapraszam tutaj http://www.piwo.org/2010/12/politechnika-warszawska-ma-wlasne-piwo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 dodam że są pomysły, aby na Politechnice uruchomić małą instalację dydaktyczno-eksperymentalną. Kto wie może za jakiś czas Politechnika stanie się ważnym ośrodkiem piwowarskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Brawo Wiktor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 powiem że oklejenie ponad 120 butelek 3 etykietkami a wcześniej je jeszcze wyciąć to średnia przyjemność. A jak zawoziłem 5 kartonów butelek ładnie popakowanych, to jak toczyłem wózek w stronę wydziału to aż żal mi się było z nimi rozstawać... już mam 2 nowe pomysły, muszę tylko się do odpowiednich drożdży dobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Brawo, super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Wiktor, gratulacje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Brawo Wiktor, podziwiam Twoja energię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nosz kurde, aż wstyd że PW znowu lepsze od SGGW, wydawałoby się że na WNoŻ powinni wcześniej na to wpaść (swoją drogą, jak ja tam studiowałem to wydział nazywał się po prostu "technologia żywności" i wiadomo było czym się zajmuje...). Czes, nie traktuj tego jako kamyka do Twojego ogródka, to jest przytyk do studentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 No prawda jest taka że do tego potrzebny jest student(-ka, -ci) którym będzie się chciało i będą w miarę odpowiedzialni. bo to było trochę więcej pracy niż uwarzyć piwo w domu, ale mówiąc szczerze, jak te moje etykietki poszły za taką kasę na licytacji, to człowiekowi wynagradzało całą pracę Myślę żeby w przyszłym roku przeznaczyć kurs piwowarstwa, a zwycięzca będzie mógł uwarzone przez siebie piwo zatrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nosz kurde, aż wstyd że PW znowu lepsze od SGGW, wydawałoby się że na WNoŻ powinni wcześniej na to wpaść (swoją drogą, jak ja tam studiowałem to wydział nazywał się po prostu "technologia żywności" i wiadomo było czym się zajmuje...). Czes, nie traktuj tego jako kamyka do Twojego ogródka, to jest przytyk do studentów. To ciekawe co piszesz, bo jak aj studiowałem, to piwo na Dniach SGGW było co roku... Na WNoŻ jest nawet warzelnia półtechniczna, o której wielu by tutaj marzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ty piszesz o dydaktyce, a akcja na PW to była inicjatywa studencka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ty piszesz o dydaktyce, a akcja na PW to była inicjatywa studencka. rok temu chciałem poprowadzić leni kurs piwowarstwa na PW, ale jakoś nie wyszło. Może w przyszłym roku spotkamy się na warsztatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ty piszesz o dydaktyce, a akcja na PW to była inicjatywa studencka. No nie do końca, piwo na Dni SGGW to inicjatywa studencka, tak samo jak owa warzelnia zbudowana ze środków prywatnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nosz kurde, aż wstyd że PW znowu lepsze od SGGW, wydawałoby się że na WNoŻ powinni wcześniej na to wpaść (swoją drogą, jak ja tam studiowałem to wydział nazywał się po prostu "technologia żywności" i wiadomo było czym się zajmuje...). Czes, nie traktuj tego jako kamyka do Twojego ogródka, to jest przytyk do studentów. Ależ to właśnie wydział chemiczny PW jest moim ogródkiem, matecznikiem! Tam studiowałem i zrobiłem doktorat. Na wydziale Nauk o Żywności (daw. Technologii Żywności) moje piwowarskie zainteresowania są całkowicie ignorowane, jako że nie jestem technologiem żywności tylko chemikiem. Tych zawsze tam traktowano jako "ciało obce". Gwoli prawdy jednak, studenci wydziału NoŻ skupieni, tak jak Wiktor, w kole naukowym, kilkakroć już warzyli wydziałowe piwo, które serwowali publiczności podczas majowych dni SGGW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Gwoli prawdy jednak, studenci wydziału NoŻ skupieni, tak jak Wiktor, w kole naukowym, kilkakroć już warzyli wydziałowe piwo, które serwowali publiczności podczas majowych dni SGGW. A nie było z tego jakiś nieprzyjemności? ja właśnie chciałem "dać piwo ludowi", ale obawiałem się że może się ktoś do tego przyczepić, chociaż patrząc na to co się działo na Profesjonaliach coraz bardziej się przekonuje do tego pomysłu. Co prawda Dni Politechniki dopiero były, ale już mogę szykować się na przyszły rok na razie PiWo trafiło do Dziekana, który część przekazał Rektorowi, a część została na wydziale. Ja ze swojego "deputatu" przekazałem kilka butelek osobom które mi pomagały - opiekunom koła, promotorowi. Z pierwszej czerwcowej warki już jest sachara, ale z tej listopadowej jakieś tam niedobitki zostały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 jeśli nie będzie sprzedaży za pieniądze to nieprzyjemności nie powinno być. Zawsze można też wymyśleć żetony piwne które studenci dostawali by za prace na rzecz uczelni, pomoc przy organizacji, czy inne tego typu ponadobowiązkowe działania, do zrealizowania na imprezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ty piszesz o dydaktyce' date=' a akcja na PW to była inicjatywa studencka.[/quote']No nie do końca, piwo na Dni SGGW to inicjatywa studencka, tak samo jak owa warzelnia zbudowana ze środków prywatnych. A no to zwracam honor studentom, wśród znajomych i rodziny jestem jedyną osobą jakoś związaną z SGGW i rzeczywiście rzadko się interesuję tym, co się tam dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 pojawiło się również info na stronie PSPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gal Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Imho Wiktorze powinieneś zmienić podejście. Jesteś Prowadzącym Projekt, to znaczy, że robisz to, co lubisz a etykietkami zajmują się murz... członkowie koła chcący pogłębiać swą wiedzę i aktywnie uczestniczyć w jego życiu Pomysł zrobienia z politechniki regularnej siły warzącej jest GENIALNY Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 wczoraj przygotowałem 45 litrów brzeczki, dziś już pięknie fermentuje. Jest to próbna warka, 2 na nowym sprzęcie więc efekty mogą być różne, ale mam nadzieję, że piwo wyjdzie. Nie jest to ciemna pszenica i na razie nie będę zdradzał więcej szczegółów, powiem tyle że daleko nie padło jabłko od jabłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 na browarbizie idea piwa nie spotkała się z aprobatą. Wszyscy by chcieli żeby z dnia na dzień powstał na politechnice browar, sprzedawał hektolitry piwa i szkolił zastępy piwowarów. Niestety to nie jest takie proste i wymaga zdobycia poparcia wśród władz wydziału/uczelni i jak dla mnie to co teraz robię jest najlepszą drogą ku temu. Aczkolwiek, może za rok dwa, spotkamy się w murach Politechniki na wykładzie/szkoleniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 na browarbizie idea piwa nie spotkała się z aprobatą. No co ty, w jeden dzień 3 strony burzliwej dyskusji. To jest news! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 na browarbizie idea piwa nie spotkała się z aprobatą. No co ty' date=' w jeden dzień 3 strony burzliwej dyskusji. To jest news![/quote'] nie jestem zwolennikiem podejścia "nieważne co byle gadali i nie przekręcili mojego nazwiska" Niedługo może podam jeszcze kilka nowych faktów, czekam teraz na potwierdzenie "z góry". A dyskusją na BB się nie przejmuje dalej będę robił swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 na browarbizie idea piwa nie spotkała się z aprobatą. No co ty' date=' w jeden dzień 3 strony burzliwej dyskusji. To jest news![/quote'] nie jestem zwolennikiem podejścia "nieważne co byle gadali i nie przekręcili mojego nazwiska" Niedługo może podam jeszcze kilka nowych faktów, czekam teraz na potwierdzenie "z góry". A dyskusją na BB się nie przejmuje dalej będę robił swoje. I słusznie, chętnych to krytyki (najlepiej nie w bezpośredniej rozmowie) zawsze się znajdzie wielu, a jak przyjdzie coś zrobić, załatwić czy pomóc społecznie - chętnych brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi