Skocz do zawartości

Oddam / poszukuję gęstwę


Rekomendowane odpowiedzi

Za jakiś tydzień będę miał gęstwę po Wyeast 3944 Belgian Witbier. Po jednym witbierze. Chętnie wymienię na jakieś inne belgijskie albo płynne brytyjskie do stouta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bart3q - jeśli w grę wchodzi wysyłka pocztą/paczkomatem, to byłbym chętny na te stefany, jeśli jest możliwość.

 

Trzeba było pisać, po sąsiedzku bym ci podrzucił i w końcu byśmy jakieś piwo rozpili ;) Ale niestety ja już swoją zutylizowałem w kiblu...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

bart3q - jeśli w grę wchodzi wysyłka pocztą/paczkomatem, to byłbym chętny na te stefany, jeśli jest możliwość.

 

Trzeba było pisać, po sąsiedzku bym ci podrzucił i w końcu byśmy jakieś piwo rozpili ;) Ale niestety ja już swoją zutylizowałem w kiblu...

Widzisz, jakbym wiedział wcześniej :). teraz się okazało, że mam od LP zamówienie na weizena, bo posmakowało :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

szukam jakiejkolwiek gęstwy ale'owej do nagazowania piwa, najlepiej w Krakowie, najlepiej dzisiaj :D

piwo to stout, więc preferowane s-04, windsory, nottinghamy i us05, ale chyba niczym nie pogardzę.

Piwo stało na cichej pół roku i dzisiaj sie okazało, że jest dobre i można by puścić w butelki:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Za około 1-2 tygodnie będę mógł oddać nieprzemywaną gęstwę S04 z osadem po chmieleniu na zimno peletem. Gęstwa będzie miała za sobą warkę FAH (12 BLG), warkę IRA (12,5 BLG) i warkę "sikacza" (8 BLG). Gęstwa jak na razie jest zdrowa i mocna, nie opuszcza fermentatora, kolejne warki wlewam na osad po burzliwej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

szukam jakiejkolwiek gęstwy ale'owej do nagazowania piwa, najlepiej w Krakowie, najlepiej dzisiaj :D

piwo to stout, więc preferowane s-04, windsory, nottinghamy i us05, ale chyba niczym nie pogardzę.

Piwo stało na cichej pół roku i dzisiaj sie okazało, że jest dobre i można by puścić w butelki:D

myślę że nie potrzebna Ci gęstwa a normalnie Ci się nagazuje :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

szukam jakiejkolwiek gęstwy ale'owej do nagazowania piwa, najlepiej w Krakowie, najlepiej dzisiaj :D

piwo to stout, więc preferowane s-04, windsory, nottinghamy i us05, ale chyba niczym nie pogardzę.

Piwo stało na cichej pół roku i dzisiaj sie okazało, że jest dobre i można by puścić w butelki:D

myślę że nie potrzebna Ci gęstwa a normalnie Ci się nagazuje :)

po takim czasie drożdże już pewnie całe opadły ,no chyba że bujnąć wiadrem ale bez sensu to raz

dwa że po takim czasie to nawet gęstwa stojąca w lodówce jest dość kiepskiej jakości już,a co dopiero w wiadrze przy takiej temperaturze

no jak by postało następne pół rok stało to może i by się nagazowało

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja bede mial do odstąpienia w Warszawie gęstwę Wyeast 3638 (Bavarian Wheat) która do tej pory przefermentowała jasną pszenicę i jasną pszenicę ze skórką limonki. Do oddania w przyszłym lub kolejnym tygodniu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo chętnie przygarnę gęstwę 1010 American wheat, 1056 American Ale lub inną nadającą się do amerykańskiej przenicy w rejonie Warszawy

 

na 1056 bede warzyl w ten weekend, wlasnie sobie starter fermentuje, jak sie zwolnia 2-3 tygodnie to z checia sie podziele

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.