Olo Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Gęstwę po WB-06 mogę oddać, przerobiły drożdże Dunkela 14 BLG, przepłukane kilkukrotnie i trzymane w lodówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Wyeast 2278 Czech Pils po marcowym oddam w dobre ręce Edytowane 22 Czerwca 2014 przez MateuszO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Mateusz podesłałem pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Za jakiś tydzień będę miał gęstwę po Wyeast 3944 Belgian Witbier. Po jednym witbierze. Chętnie wymienię na jakieś inne belgijskie albo płynne brytyjskie do stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Chętnie przygarnę odrobinę gęstwy płynnych do pszenicy bawarskiej.. Może ktoś będzie przelewał na cichą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gulasz Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Czy podzielił by się ktoś gęstwą do pszenicznego?(Wrocław) Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Gulasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dzisiaj wieczorem będę butelkował, to będę miał stefany jeśli chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suthum Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 bart3q - jeśli w grę wchodzi wysyłka pocztą/paczkomatem, to byłbym chętny na te stefany, jeśli jest możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 bart3q - jeśli w grę wchodzi wysyłka pocztą/paczkomatem, to byłbym chętny na te stefany, jeśli jest możliwość. Trzeba było pisać, po sąsiedzku bym ci podrzucił i w końcu byśmy jakieś piwo rozpili Ale niestety ja już swoją zutylizowałem w kiblu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suthum Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 bart3q - jeśli w grę wchodzi wysyłka pocztą/paczkomatem, to byłbym chętny na te stefany, jeśli jest możliwość. Trzeba było pisać, po sąsiedzku bym ci podrzucił i w końcu byśmy jakieś piwo rozpili Ale niestety ja już swoją zutylizowałem w kiblu... Widzisz, jakbym wiedział wcześniej . teraz się okazało, że mam od LP zamówienie na weizena, bo posmakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 szukam jakiejkolwiek gęstwy ale'owej do nagazowania piwa, najlepiej w Krakowie, najlepiej dzisiaj piwo to stout, więc preferowane s-04, windsory, nottinghamy i us05, ale chyba niczym nie pogardzę. Piwo stało na cichej pół roku i dzisiaj sie okazało, że jest dobre i można by puścić w butelki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr000by Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Za około 1-2 tygodnie będę mógł oddać nieprzemywaną gęstwę S04 z osadem po chmieleniu na zimno peletem. Gęstwa będzie miała za sobą warkę FAH (12 BLG), warkę IRA (12,5 BLG) i warkę "sikacza" (8 BLG). Gęstwa jak na razie jest zdrowa i mocna, nie opuszcza fermentatora, kolejne warki wlewam na osad po burzliwej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 szukam jakiejkolwiek gęstwy ale'owej do nagazowania piwa, najlepiej w Krakowie, najlepiej dzisiaj piwo to stout, więc preferowane s-04, windsory, nottinghamy i us05, ale chyba niczym nie pogardzę. Piwo stało na cichej pół roku i dzisiaj sie okazało, że jest dobre i można by puścić w butelki:D myślę że nie potrzebna Ci gęstwa a normalnie Ci się nagazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 szukam jakiejkolwiek gęstwy ale'owej do nagazowania piwa, najlepiej w Krakowie, najlepiej dzisiaj piwo to stout, więc preferowane s-04, windsory, nottinghamy i us05, ale chyba niczym nie pogardzę. Piwo stało na cichej pół roku i dzisiaj sie okazało, że jest dobre i można by puścić w butelki:D myślę że nie potrzebna Ci gęstwa a normalnie Ci się nagazuje po takim czasie drożdże już pewnie całe opadły ,no chyba że bujnąć wiadrem ale bez sensu to raz dwa że po takim czasie to nawet gęstwa stojąca w lodówce jest dość kiepskiej jakości już,a co dopiero w wiadrze przy takiej temperaturze no jak by postało następne pół rok stało to może i by się nagazowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Eksperymenty z roczną gęstwą dawały pozytywne wyniki więc jeśli piwo w wiadrze się nie zepsuło to powinno spokojnie ruszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Według mnie też się nagazuje ale jakbyś chciał to mam dwudniową gęstwę S-04, tylko że raczej musiałbyś podjechać do Mogilan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 W okolicach 15-16 czerwca będę miał do odstąpienia w Wałbrzychu gęstwę po drożdżach Gozdawa Fruit Blanche G1(do pszenicznych). Gdyby ktoś chciał do przetestowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Czerwca- którego roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 a no fakt, oczywiście chodziło o lipiec za szybko ten czas leci, za szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 a ja bede mial do odstąpienia w Warszawie gęstwę Wyeast 3638 (Bavarian Wheat) która do tej pory przefermentowała jasną pszenicę i jasną pszenicę ze skórką limonki. Do oddania w przyszłym lub kolejnym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek.suchy1 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Bardzo chętnie przygarnę gęstwę 1010 American wheat, 1056 American Ale lub inną nadającą się do amerykańskiej przenicy w rejonie Warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Bardzo chętnie przygarnę gęstwę 1010 American wheat, 1056 American Ale lub inną nadającą się do amerykańskiej przenicy w rejonie Warszawy na 1056 bede warzyl w ten weekend, wlasnie sobie starter fermentuje, jak sie zwolnia 2-3 tygodnie to z checia sie podziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek.suchy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Kurde właśnie też chciałem w ten weekend warzyć. Trudno będzie trzeba jakieś suche sobie załatwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) 1056 American Ale to są US05 ,podobno Edytowane 3 Lipca 2014 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Przyjmę gęstwę czegokolwiek, co odfermentowuje płytko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się